Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
IMG_9175

Feyenoord rekent op steun legioen op Europese avond

Het Champions League-avontuur van Feyenoord gaat dinsdagavond verder met een thuiswedstrijd tegen FC Shakhtar Donetsk. Het duel met de Oekraïners is met het oog op Europese overwintering belangrijk voor trainer Giovanni van Bronckhorst en zijn spelers, die opnieuw kunnen rekenen op de steun van een uitverkochte Kuip.

Feyenoord hoopt dat spelers en supporters dinsdagavond gezamenlijk tot grote hoogte stijgen om zo de eerste zege van dit Champions League-seizoen binnen te halen. De club roept supporters dan ook op om de ploeg positief te steunen en hierbij geen gebruik te maken van vuurwerk. Vanwege het afsteken van vuurwerk, fakkels en/of rookbommen in het stadion heeft de UEFA de club vorig seizoen vier boetes opgelegd van in totaal € 38.000,-. In totaal is Feyenoord sinds augustus 2010 door de UEFA en KNVB voor meer dan € 200.000,- beboet, geld dat daardoor dus niet kon worden geïnvesteerd in bijvoorbeeld het versterken van het eerste elftal en/of de jeugdopleiding.

Vrijhouden trappen
Een deel van die boetes kreeg Feyenoord vanwege het niet vrijhouden van de trappen op de vakken. Naar aanleiding van eerdere gesprekken met verschillende seizoenkaarthouders aan de noordzijde heeft Feyenoord vorig seizoen besloten om voorlopig bij alle nationale thuiswedstrijden terughoudend te zijn met optreden tegen het staan op de trappen. Voor de Europese wedstrijden geldt dat Feyenoord er wél alles aan doet om trappen vrij te houden. De club doet dan ook een vriendelijk maar tevens dringend verzoek aan supporters om bij de Europese wedstrijden volledige medewerking te verlenen en instructies van veiligheidspersoneel zonder enig voorbehoud op te volgen.

De zware sancties die kunnen voortvloeien uit het afsteken van vuurwerk en het niet vrijhouden van de trappen leveren de club financiële- en imagoschade op, maar hebben mogelijk ook gevolgen voor (mede)supporters. Zo kan Feyenoord in UEFA-verband maar ook in de Eredivisie worden veroordeeld tot het spelen van een thuiswedstrijd met verplicht (gedeeltelijk) lege tribunes. En dat terwijl al zo vaak is bewezen hoeveel baat het team heeft bij de massale steun van de supporters in een volle Kuip… Laten we er dinsdagavond dus samen een onvergetelijke Champions League-avond in De Kuip van maken!