Fanshop
Fanshop
Keeper%20Youri%20Stam%20mocht%20de%20beker%20in%20ontvangst%20nemen,%20nadat%20hij%20de%20ene%20na%20de%20andere%20penalty%20had%20gepakt

Feyenoord Onder 9 pakt toernooiwinst in De Kuip

Feyenoord Onder 9 heeft zondagmiddag de tweede editie van het Feyenoord Academy Partner Toernooi gewonnen. De jongens versloegen in de finale Sportclub Feyenoord na strafschoppen, aan het einde van een heerlijke voetbaldag in De Kuip.

Die heerlijke voetbaldag begon met een ploegenpresentatie aan de supporters op de tribunes, waarna de F-pupillen van Feyenoord en de topamateurverenigingen waarmee de club intensief samenwerkt wedstrijd na wedstrijd voor de winst streden. ‘Ik heb in De kuip gescoord, iedereen klapte!’ zei Jemuel Erat van BVV Barendrecht Onder 9, dat uiteindelijk als vierde eindigde.

Voetbal, voetbal en nog eens voetbal
Het was een mooi gezicht, al die kleine voetballers bij elkaar in dat grote stadion. Zelf even geen wedstrijd? Ook buiten de lijnen blééf de bal maar rollen. De jongens van Alphense Boys kopten op de strook kunstgras rondom het veld, spelers van Spijkenisse dolden elkaar in de oude spelerstunnel en wéér een ander groepje trapte op de tegels onder de tribunes een balletje.

Bart Nieuwkoop
Even na vieren werden de prijzen uitgereikt door Bart Nieuwkoop, in het verleden zelf van huidig Academy Partner RBC overgekomen naar Feyenoord. De jeugdinternational gaf een medaille mee aan alle deelnemers, die jong als ze zijn toch maar mooi al in De Kuip hebben gespeeld. Een geweldig verhaal om maandag in de klas te vertellen, en een herinnering voor het leven.