20152016_O18_60x40,7cm_zt

Feyenoord Onder 18 besluit goed seizoen met nederlaag

Feyenoord Onder 18 is in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen een verlies opgelopen. Het elftal van trainer Jan Gösgens, waarin enkele spelers van Onder 17 hun opwachting maakten, leed tegen nummer één ADO Den Haag Onder 19 een 5-2 nederlaag. ‘Met een derde plaats in de najaarscompetitie en het bereiken van de kwartfinale van de beker, kunnen we terugkijken op een prima seizoen’, aldus Gösgens.

In een wedstrijd waar vooraf eigenlijk al niets meer op het spel stond, forceerden de gastheren al in de eerste twintig minuten de beslissing. ‘Tussen de twaalfde en de twintigste minuut maakte ADO drie goede doelpunten’, sprak Gösgens, die Noah Barendse niet veel later de 3-1 zag maken. Vlak voor rust bracht ADO Den Haag het verschil weer op drie. Gösgens: ‘Het had halverwege eigenlijk 5-3 moeten staan, want via Erwin Franse en Clarence Bijl kregen wij ook nog twee grote kansen. ADO Den Haag toonde zich effectief door vier van hun vijf kansen te verzilveren.’

Na rust tekende Feyenoorder Ryan Tilborg voor de 4-2, waarna een kwartier later de 5-2 op het scorebord kwam. ‘Ik vond het tweede deel gelijkopgaand met veel een-op-een-duels over het gehele veld. Als ik terugkijk op het gehele seizoen kan ik niet anders dan tevreden zijn. In deze competitie hebben we tegen teams gespeeld, waar ons Onder 19 team normaal tegen speelt. Daar zijn mijn spelers alleen maar beter van geworden’, besloot Gösgens.

ADO Den Haag Onder 19 - Feyenoord Onder 18 5-2

12' 1-0
16' 2-0
20' 3-0
28' 3-1 Noah Barendse
37' 4-1
49' 4-2 Ryan Tilborg
66' 5-2

Opstelling Feyenoord Onder 18: Pavataj; Elmensdorp, Sinteur (43' Roeleveld), Zwartjens, De Sterke; Bijl, Franse (81' Van Mullem), Barendse; Tilborg, Guezen (90' Blesgraaf) en De Jesus (60' Choukoud).

Feyenoord Onder 13 dankzij overwinning ‘best of the rest’
Feyenoord Onder 13 is de voetbaljaargang 2015-2016 als tweede geëindigd achter kampioen Sparta Rotterdam. De ploeg van coach Gaston Taument won op de laatste speeldag met 0-2 van ADO Den Haag Onder 13 en bleef NEC/FC Oss Onder 13 daarmee op doelsaldo voor. ‘Vandaag heeft mijn elftal prima voetbal op de mat gelegd’, vertelde Taument na afloop.

In de eerste helft waren de Rotterdamse bezoekers duidelijk sterker dan de Hagenaren. ‘Ik vond ons bij vlagen heel goed combineren’, sprak Taument. ‘We kozen bijna altijd voor de voetballende oplossing.’ Na zo’n tien minuten spelen kwam Feyenoord dan ook verdiend aan de leiding, na een rake knal van Shiloh ’t Zand. ‘En eigenlijk leek het daarna wel of de wedstrijd in ons voordeel beslist was’, aldus de Feyenoord-trainer, die dit weekend met zijn spelers deelneemt aan het sterk bezette, internationale toernooi bij CVV Zwervers.

Toch kreeg de thuisploeg na de kantenwisseling ook nog wat goede mogelijkheden. In de slotfase besliste Feyenoord echter de wedstrijd. Timon Bol, die vanwege een hamstringblessure maandenlang langs de zijlijn stond, was betrokken bij het doelpunt van Saladin Oulad M’Hand, die met zijn linkervoet doel trof: 0-2. ‘Waar we vorige week nog een soort zomeravondvoetbal op de mat legden, hebben we vandaag gewoon goed gespeeld’, besloot Taument.

ADO Den Haag Onder 13 - Feyenoord Onder 13 0-2

11' 0-1 Shiloh ‘t Zand
59' 0-2 Saladin Oulad M’Hand

Opstelling Feyenoord Onder 13: Kroesen; Van Veldhoven(47’ Jen Hong Li), Hartjes (31’ Baars), Owusu, Van Paasen (45’ Rijnja); Oulad M’Hand, ’t Zand, Hokke (45’ Roels); Christoffel (47’ Bol), Tearr en Bodo (47’ Van Houwelingen).