O14PSVTvW3

Feyenoord Onder 17 moet genoegen nemen met punt

Feyenoord Onder 17 heeft zaterdag het eerste puntenverlies van het seizoen geleden. De ploeg kwam op bezoek bij NEC/FC Oss niet verder dan 1-1. Feyenoord Onder 15, Onder 14 en Onder 13 wonnen wel, terwijl Onder 18 en Onder 16 tegen een nederlaag aanliepen. De verslagen van de teams van Feyenoord Academy lees je hieronder.

Erbarmelijke eerste helft breekt Onder 18 op

Na een zeer zwakke eerste helft was Feyenoord Onder 18 kansloos tegen VVV-Venlo Onder 19. De Rotterdammers stonden toen al met 4-1 achter. Een inhaalrace in het tweede bedrijf stokte bij de 4-3.

Coach Jan Gösgens was ontstemd over het optreden van zijn ploeg in de eerste helft. In de rust werd er dan ook hard ingegrepen met drie wissels. ‘Ik ben wel echt teleurgesteld over de eerste helft. De trainer van de tegenpartij zei: ‘Feyenoord brengt altijd een portie agressie met zich mee’. Maar dat heb ik niet gezien. Er was geen passie, niets. De linies stonden ver uit elkaar. Dat moet echt beter.’

Jaron Vicario kon in de eerste helft bij een 2-0 stand het net vinden, maar de Limburgers liepen daarna alsnog uit naar 4-1. Na wat ingrepen trachtte Feyenoord nog wat recht te kunnen zetten. Dat lukte deels. Nelson Amadin scoorde twee keer. ‘Je gaat dan nog pompen met de hoop op de 4-4, maar die zat er niet in en dat was ook niet terecht geweest op basis van die eerste helft,’ besloot Gösgens.

VVV-Venlo Onder 19 – Feyenoord Onder 18 4-3
9’ 1-0
15’ 2-0
21’ 2-1 Jaron Vicario
30’ 3-1
42’ 4-1
68’ 4-2 Nelson Amadin
85’ 4-3 Nelson Amadin

Opstelling Feyenoord Onder 18
Rik Schippers; Edon Fetahi, Jeremy van Mullem, Davy Kaptein, Simon Loshi (45’ Leon-Cardi Wong-Si-Kwie); Xander Buitenhek (45’ Hidde van den Ende), Jaron Vicario (70’ Ridouan Kasrioui), Benjamin Reemst (45’ Roscello Vlijter); Rodney Huijgen, Lion Kalentjev (60’ Mohamed Choukoud), Nelson Amadin.

Onder 17 kan leven met gelijkspel
Na twee zeges leed Feyenoord Onder 17 het eerste puntenverlies op bezoek bij de leeftijdsgenoten van NEC/FC Oss (1-1). Naoufal Bannis redde met een vrije trap een punt voor het team van Melvin Boel.

Feyenoord, dat Wouter Burger miste, moest zich wapenen tegen een team dat graag speelt vanuit de omschakeling. Elk balverlies kon dodelijk zijn en dus moesten de mannen van coach Melvin Boel secuur te werk gaan. In de eerste helft kreeg Onder 17 één grote kans, maar die werd niet benut. Aan de andere kant was de enige kans voor de Nijmeegse/Osse-combinatie wel raak. Feyenoord greep aan de zijkant niet goed in en NEC/FC Oss kon op voorsprong komen.

‘We hebben de hele wedstrijd meer initiatief en deden het in de tweede helft ook beter,’ zei Boel. ‘We hadden meer power naar voren. Het baltempo kan nog wel beter. Dat was van links naar rechts in orde, maar we moeten dat baltempo nu ook naar voren omhoog schroeven. Ik kan leven met een gelijkspel. We hebben te weinig uitgespeelde kansen gecreëerd.’

NEC/FC Oss Onder 17 – Feyenoord Onder 17 1-1
Scoreverloop
30’ 1-0
75’ 1-1 Naoufal Bannis

Opstelling Feyenoord Onder 17
Joey Koorevaar; Denzel Hall, Melayro Bogarde, Ramon Hendriks, Ezra Hoogenboom (’66 Daniel van Leeuwen); Ömer Gündüz, Ravi Yates (48’ Abdel Belarbi), Splinter de Mooij; Crysencio Summerville, Toshio Lake, Naoufal Bannis.

Lange terugreis voor Onder 16
Feyenoord Onder 16 verloor in Zuid-Limburg met 2-1 van Roda JC. De Rotterdammers speelden zestig minuten prima, maar in de eerste en laatste tien minuten lieten de spelers het liggen en vielen twee goals.

Het was alsof de lange busreis richting Kerkrade in combinatie met de vroege verzameltijd de spelers in slaap had gesust. Als de Feyenoorders nog niet wakker waren, dan waren ze dat binnen vijf minuten wel, want toen stond Roda al op 1-0. ‘Daarna speelden we zestig minuten goed voetbal en hebben we gedomineerd’, zei trainer Pieter Schrassert Bert. ‘Maar we waren te minimaal in het kansen creëren. De eerste helft was van redelijk niveau, de tweede van goed niveau. We kwamen op 1-1 via Stan Maas, die een individuele actie in de korte hoek afrondde.’

De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen, maar daar dacht de spits van Roda anders over. Een corner kwam via-via voor zijn voeten terecht en hij schoot de 2-1 binnen. Een domper voor de Onder 16 en een lange terugreis voor de selectie en staf terug naar Rotterdam.

Roda JC Kerkrade Onder 16 – Feyenoord Onder 16 2-1
2’ 1-0
55’ 1-1 Stan Maas
68’ 2-1

Opstelling Feyenoord Onder 16
Thijs Jansen; Steven van der Sloot, Tom Brugman, Sem Valk (75’ Max Christoffel), Twan van der Zeeuw; Rychaintello Knoll, Sven Zitman, Malik Dijksteel; Stan Maas, Jordy Axt (’50 Enrique van der Lubbe), Jorule Raphaela (’60 Noah Naujoks).

Onder 15 moet lang wachten op verlossende treffer
Feyenoord Onder 15 blijft maar winnen. Ook de derde competitiewedstrijd werd gewonnen. De leeftijdsgenoten van Almere City FC kwamen voor een punt, maar bogen uiteindelijk laat door een goal van Giuliany Ben-David dos Santos.

Almere City was nog puntloos en dat was volgens trainer Mark Otten te merken. ‘Ze kwamen echt voor een punt en speelden dus erg compact’, aldus de coach. ‘Wij waren slordig en de eindpass ontbrak bij ons. Naar mate de wedstrijd vorderde werden mijn jongens onrustiger. We waren beter, maar scoorden niet.’

Omdat Onder 15 niet scoorde, moest het achterin uitkijken voor de tegentreffer. Uiteindelijk kregen de bezoekers één kansje. Maar keeper Sam Pak redde simpel. Feyenoord bleef zoeken naar de openingstreffer.

Die goal viel uiteindelijk tien minuten voor tijd via Giuliany Ben-David dos Santos, die uit de rebound scoorde. ‘Ik ben tevreden over de strijd en uiteindelijk ook over het resultaat. Er is uiteraard ruimte voor verbetering, maar ik zie de groei die het team doormaakt en dat is fijn om te zien.’

Feyenoord Onder 15 – FC Almere City Onder 15
69’ 1-0 Giuliany Ben-David dos Santos

Opstelling Feyenoord Onder 15
Sam Pak; Denzel Owusu, Guus Baars (50’ Dylan Veenvliet), Morgan Zouan, Joci Chantre (45’ Corné van Houwelingen); Lennard Hartjes, Salah Oulad M’hand, Milan Hokke; Mimeirhel Benita, Giuliany Ben-David dos Santos, Bienvenu Matabaro (49’ Shiloh ’t Zand).

Foto's: Cees van Hoogdalem

Onder 14 slaat eerste slag
Feyenoord Onder 14 is de competitie sterk begonnen met een 4-2 thuiszege op PSV. Op de overwinning was helemaal niets af te dingen. De Rotterdammers profiteerden optimaal van de zwaktes van de Eindhovenaren.

Al na een kwartier opende spits Nesto Groen de score na een geweldige steekbal van Amir Rais. De middenvelder was ook de aangever bij de 2-0 van Yairo Lentze. ‘Wij waren toen echt de betere partij en bleven goed voetballen,’ zei coach Davey van den Berg. ‘Wij profiteerden van de ruimte die viel achter de verdediging van PSV. We hebben pas geoefend tegen hen en toen verloren we met 4-1. Maar toen zag ik al dat ze veel ruimte achterin lieten.’

In de tweede helft liepen de Rotterdammers via wederom Groen en Gio-Renys Felicia uit naar 4-1, waarna in blessuretijd nog de 4-2 viel. ‘Het is een dikverdiende zege. Ik ben vooral tevreden over de energie en beleving die de jongens erin legden,’ aldus Van den Berg.

Feyenoord Onder 14 – PSV Onder 14 4-2
14’ 1-0 Nesto Groen
30’ 2-0 Yairo Lentze
33’ 2-1
51’ 3-1 Nesto Groen
68’ 4-1 Gio-Renys Felicia
71’ 4-2

Opstelling Feyenoord Onder 14
Tjeerd Dekker; Niels van Wingerden, Lamare Bogarde, Henock Ket, Siem de Moes; Amir Rais (63’ Omar Mohamedhoesein), Liam Oetoehganal, Jamal Ourhris; Yairo Lentze (65’ Damian Wolff), Nesto Groen (59’ Délano van der Heijden), Gio-Renys Felicia.

Foto's: Thomas van Wingerden

Soepele start voor Onder 13
Feyenoord Onder 13 kende een simpele start van de competitie. De ploeg onder leiding van Gaston Taument won met 5-0 van de leeftijdgenootjes van ADO Den Haag. Een hoofdrol was er voor invaller Lugene Clarinda, die twee scoorde en een assist gaf.

Gaston Taument was dus een tevreden coach na afloop van het duel, al hadden er volgens hem nóg meer goals ingezeten. ‘We hadden deze wedstrijd ook met 10-0 kunnen winnen. Maar voor een eerste competitiewedstrijd ben ik echt tevreden. We moeten nog wel wat te verbeteren hebben.’

Ismail Oulad M’hand scoorde na een kwartier uit een corner en spits Jordan Zirkzee pikte ook meteen zijn goal mee. In de tweede helft kwam Lugene Clarinda erin en de buitenspeler had het op zijn heupen. Hij verzorgde de assist bij de 3-0 van Zirkzee en bracht zelf de 4-0 en 5-0 op het scorebord. ‘Vooral de 5-0 was van grote schoonheid. Met vijf à zes balcontacten van onze keeper naar een doelpunt,’ besloot Taument.

Feyenoord Onder 13 – ADO Den Haag Onder 13 5-0
14’ 1-0 Ismail Oulad M’hand
18’ 2-0 Jordan Zirkzee
34’ 3-0 Jordan Zirkzee
46’ 4-0 Lugene Clarinda
52’ 5-0 Lugene Clarinda