O15Helmond%20Sport2

Feyenoord Onder 15 walst over Willem II heen

Feyenoord Onder 15 kende zaterdag een goede generale met het oog op de topper volgende week tegen Ajax Onder 15. Op Varkenoord won de koploper van de Eredivisie met liefst 6-0 van Willem II. Het uitduel van Feyenoord Onder 16 met NAC Onder 16 werd uitgesteld, omdat Feyenoorders Ian Smeulers, Rodney Huijgen, Lutsharel Geertruida en Onder 17-speler Achraf el Bouchataoui deze dagen een drietal interlands spelen met Oranje Onder 16. Feyenoord Onder 14 kwam wel in actie en pakte dankzij een treffer in de blessuretijd van Tiago Cukur de volle buit bij PSV Onder 14: 1-2. Feyenoord Onder 13 had in eigen huis genoeg aan een doelpunt van Max Christoffel voor een zege op NEC/FC Oss Onder 13: 1-0.

Feyenoord Onder 15 zet Willem II eenvoudig opzij
Feyenoord Onder 15 blijft maar winnen. De ploeg van trainer Jeffrey Oost boekte zaterdag alweer de zestiende zege in negentien competitieduels door op Varkenoord eenvoudig af te rekenen met Willem II: 6-0. De koploper van de Eredivisie behoudt daardoor een ruime marge van zeven punten op Ajax Onder 15, dat met 2-4 won bij PSV Onder 15. Volgende week wacht in Amsterdam de topper tegen de aartsrivaal. 'Dat is natuurlijk een heel belangrijke wedstrijd', zo keek Oost alvast vooruit. 'We gaan niet zitten rekenen, gaan gewoon zoals elke week vol voor de winst en dan zien we wel waar het schip strandt. Ik heb er in elk geval veel vertrouwen in.'

Dat vertrouwen dank de ploeg onder meer aan een uitstekend optreden tegen Willem II. Vanaf de aftrap spatte de gretigheid ervan af bij Feyenoord, resulterend in een snelle goal na zes minuten van Wouter Burger, op aangeven van Mohamed el Karbachi. De thuisploeg bleef vervolgens vroeg druk zetten, raakte nog een keer de paal en de lat, voordat opnieuw Burger tien minuten voor de pauze met een fraaie volley de score verdubbelde. 'Het was voortdurend pompen op het doel van Willem II', aldus Oost, die zijn ploeg ook nog pal voor rust de 3-0 zag maken via Pepijn Doesburg, na een voorzet van Crysencio Summerville. 'Toen was het gespeeld.'

In de tweede helft bleef Feyenoord de voet op het gaspedaal houden, in de jacht op meer treffers. Het tweede doelpunt van Burger in de 48ste minuut was het startsein van een fase waarin Feyenoord binnen drie minuten nog twee keer zou scoren. Eerst tekende Marouan Azarkan met een kopbal voor de 5-0, even later maakte Burger met een hard schot zijn derde treffer van de dag. Oost: 'Het merendeel van de wedstrijd speelde zich af op de helft van Willem II. Dan zijn de ruimtes natuurlijk klein, maar we hebben vaardige spelers die daarmee om kunnen gaan.'

Feyenoord Onder 15 - Willem II Onder 15 6-0
6' 1-0 Wouter Burger
25' 2-0 Wouter Burger
35' 3-0 Pepijn Doesburg
48' 4-0 Pepijn Doesburg
49' 5-0 Marouan Azarkan
50' 6-0 Wouter Burger

Opstelling Feyenoord Onder 15: Van den Berg; Hall (58' Den Haan), Hoogenboom, Bogarde, Hartman (30' Van Leeuwen); Gündüz (40' Dijksteel), De Mooij, Burger; Summerville, Doesburg (50' Rustveld) en El Karbachi (40' Azarkan).

Feyenoord Onder 14 boekt in extremis zege in Eindhoven

Feyenoord Onder 14 is in de blessuretijd tot een overwinning gekomen tegen PSV Onder 14. Het elftal van trainer Daniel van der Meulen net voor het laatste fluitsignaal, bij een 1-1 stand, een strafschop toegekend. Die werd door Tiago Cukur verzilverd: 1-2. 'Lekker om in de laatste seconden toch nog een overwinning te boeken', aldus Van der Meulen.

In de eerste helft was het Feyenoord dat de boventoon voerde. De Rotterdammers zetten PSV vroeg onder druk en kwamen binnen tien minuten verdiend op voorsprong via aanvaller Cukur, die een hoekschop van Aime Omgba bij de eerste paal binnenkopte. 'Ook na dat doelpunt vond ik ons de bovenliggende partij', vertelde Van der Meulen. 'We kregen kansen doordat we een hoog baltempo hanteerden. Helaas kwam de eindpass niet altijd aan.'

Na rust was Feyenoord, dat via Abdel Belarbi (voorlangs) nog wel dicht bij de 0-2 was, het initiatief kwijt. Van der Meulen: 'Ik vond dat wij verkeerd druk zetten, waardoor PSV gemakkelijk tot voetballen kwam. Na een inschattingsfout kwamen zij op 1-1.'

Na de gelijkmaker ontspon zich een wedstrijd waarin beide ploegen niet voor elkaar onder deden. Toen er geen winnaar meer leek te komen, sloeg Feyenoord alsnog toe. Cukur en Belarbi combineerden in de slotfase richting het PSV-doel, waarna Belarbi onderuit werd gehaald in het zestienmetergebied. Vanaf elf meter bleef Cukur, die zijn tweede doelpunt van de dag maakte, koel: 1-2. 'We zijn goed omgegaan met de mogelijkheden die we hebben gekregen', aldus Van der Meulen.

PSV Onder 14 - Feyenoord Onder 14 1-2
9' 0-1 Tiago Cukur
57' 1-1
70' 1-2 Tiago Cukur

Opstelling Feyenoord Onder 14: Sikanic; Van der Sloot, Dalen, Van der Zeeuw, Esajas; Naujoks, Omgba (60’ Deurloo), Valk; Maas, Cukur en Belarbi.

Strijdbaar Feyenoord Onder 13 verslaat NEC/FC Oss in topper

Feyenoord Onder 13 heeft zaterdagochtend een minimale zege geboekt op NEC/FC Oss Onder 13. De ploeg van trainer Gaston Taument, dat momenteel derde staat achter koploper Sparta Rotterdam en NEC/FC Oss, kon dankzij een treffer van Max Christoffel drie punten bijschrijven aan het totaal. Na de winterstop verloren de Rotterdammers alleen nog maar van ADO Den Haag Onder 13.

Feyenoord en NEC/FC Oss gaven elkaar in de eerste helft weinig toe. Nadat de thuisploeg als eerste dicht bij een openingsdoelpunt was geweest (aanvaller Tyrell Tearr trof met een kopbal de lat), kregen beide teams wat kleine mogelijkheden. 'Het was in de eerste helft wel heel onrustig en het spel ging in het hoogste tempo op en neer', vertelde Taument. 'Daardoor leden wij ook veel balverlies, we waren slordig in de passing.'

Na rust waren de gastheren opnieuw als eerste gevaarlijk en ditmaal lukte het Feyenoord wél om te scoren. Taument: 'Na een fantastische aanval, met een steekbal van Tearr op Kai Bodo, was Christoffel het eindstation.'

De Rotterdammers hielden de gelederen vervolgens gesloten, maar mochten vleugelverdediger Joris Rijnja dankbaar zijn dat hij de bezoekers met een goede sliding van scoren afhield. Feyenoord-invaller Saladin Oulad M'Hand kreeg niet veel later de kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar zijn vizier stond niet op scherp. 'Na rust was het een stuk beter. Ik moet mijn ploeg complimenten geven voor de strijdlust die ze in de wedstrijd hebben gestopt', besloot Taument.

Feyenoord Onder 13 - NEC/FC Oss Onder 13 1-0
32' 1-0 Max Christoffel

Opstelling Feyenoord Onder 13: Kroesen; Jen Hong Li (46’ Van Veldhoven), Owusu, Hartjes, Rijnja; ’t Zand, Hokke (46’ Oulad M’Hand), Roels; Bodo, Tearr en Christoffel.