O15NECjgD

Feyenoord Onder 15 probleemloos langs NEC/FC Oss

Feyenoord Onder 15 kwam in de thuiswedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van NEC/FC Oss geen moment in de problemen en won met 3-1, maar maakte het zichzelf bij momenten onnodig lastig. Onder 16 stevende tegen laagvlieger FC Utrecht Onder 16 af op een overwinning, maar kreeg in de slotminuten nog het deksel op de neus. De verslagen van deze wedstrijden lees je hieronder.

Onder 16 speelt in extremis gelijk

Feyenoord Onder 16 heeft een punt overgehouden aan de wedstrijd tegen het Onder 16-team van FC Utrecht. De ploeg van trainer Pieter Schrassert Bert kwam op Varkenoord twee keer op een voorsprong, maar speelde uiteindelijk met 2-2 gelijk tegen Utrecht Onder 16, dat tot zaterdag alle competitiewedstrijden had verloren.

Het Onder 16-team van Feyenoord Academy begon aardig aan de wedstrijd. De thuisploeg, die vooral de aanval zocht via de buitenspelers, kreeg al snel een aantal goede mogelijkheden voor de openingstreffer. Het lukte onder anderen Jorule Raphaela en Jordy Axt echter niet om te scoren.

De verdiende openingstreffer voor Feyenoord Onder 16 viel na 25 minuten spelen. Axt veroverde de bal, stormde op het vijandelijke doel af en scoorde: 1-0. Dit was, ondanks het grote aantal kansen voor de thuisploeg, ook de ruststand.

Direct in de tweede helft leek Feyenoord Onder 16 de score te gaan verdubbelen. Een goede voorzet van Steven van der Sloot kwam uit bij Raphaela. De aanvaller hoefde de bal alleen binnen te tikken, maar kreeg zijn voet niet tegen de bal. In de tegenaanval toonde FC Utrecht Onder 16 zich direct daarna uiterst effectief: 1-1.

De thuisploeg kwam na de gelijkmaker minder makkelijk aan voetballen toe. Toch bleef het kansen creëren en kwam het opnieuw op een voorsprong. Invaller Mimeirhel Benita, die eerder op zaterdag al in actie kwam met Feyenoord Onder 15, passeerde twee tegenstanders aan de linkerkant van het veld. Hij leek een voorzet te willen geven, maar stuurde de verdediging het bos in, waarna hij de bal knap binnen schoot: 2-1.

Feyenoord Onder 16 controleerde de wedstrijd volledig na de nieuwe voorsprong en het leek ook de drie punten in Rotterdam te houden. Een corner in de blessuretijd gooide echter roet in het eten. Met een goede kopbal kwam FC Utrecht Onder 16 opnieuw langszij, waardoor het een punt overhield aan de wedstrijd: 2-2.

Trainer Schrassert Bert baalde van de remise tegen de laagvlieger. 'Dit is een zeer onterechte uitslag, maar wel de realiteit,’ zei hij na de wedstrijd. 'We hadden in de rust al met meer dan één doelpunt verschil voor moeten staan. Ook in de tweede helft hadden we de wedstrijd moeten beslissen. Dat deden we niet, dat moeten we onszelf verwijten. We hebben de tegenstander zelf in leven gelaten.'

Feyenoord Onder 16 - FC Utrecht Onder 16 2-2
'25 1-0 Axt
'41 1-1
'65 2-1 Benita
'81 2-2

Opstelling Feyenoord Onder 16:
Pak; Brugman, Van der Lubbe, Knoll; Van der Zeeuw, Van der Sloot, Omgba, Maas ('55 Benita); Esajas ('79 Hokke), Axt ('52 't Zand), Raphaela ('60 Veenvliet).

Foto's: Ben Brugman

Onder 15 op eigen veld langs NEC/FC Oss

Feyenoord Onder 15 heeft de competitiewedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van NEC/FC Oss gewonnen. Het team van trainer Mark Otten, die in zijn loopbaan als voetballer actief was bij de club uit Nijmegen, won op Varkenoord met 3-1.

Het team van Feyenoord Academy begon goed aan het duel met de ploeg uit Gelderland. Al snel kwam Feyenoord Onder 15 tot scoren. Na negen minuten spelen was het raak voor Milan Hokke, die met zijn hoofd een voorzet van Max Papounidi binnenkopte: 1-0.

Enkele minuten later mochten de aanwezige supporters opnieuw juichen. Ook bij de 2-0 fungeerde Papounidi als aangever. Lateef Omidiji was deze keer het eindstation en verdubbelde met een goed schot de voorsprong. De bezoekers hadden weinig in te brengen en hadden het moeilijk met de afwachtende speelstijl van Feyenoord Onder 15.

Het Onder 15-team van Feyenoord Academy wist een aantal keer goed door te komen, maar het ontbrak het team aan scherpte voor het doel. Ook in de tweede helft bepaalde Feyenoord Onder 15 het spel, maar het was NEC/FC Oss Onder 15 dat na rust voor de eerste keer scoorde. Slordig balverlies werd afgestraft: 2-1.

Via invaller Gio-Renys Felicia werd Feyenoord Onder 15 vervolgens een aantal keer gevaarlijk. Onder anderen Giuliany Ben-David dos Santos en Denzel Owusu kwamen in de mogelijkheid om de derde Rotterdamse treffer van de middag te maken, maar dit lukte het tweetal niet. Enkele minuten voor het einde van de wedstrijd was het team wel trefzeker. Felicia bepaalde de eindstand met een fraai schot op 3-1.

Trainer Otten was na afloop blij met de overwinning, maar ook kritisch op zijn team. 'Dit is een goede eindstand, maar in grote fases van de wedstrijd waren we vanmiddag onnodig slordig,' sprak hij. 'Vooral de tweede helft was zwak. Toch kwamen we vanmiddag geen moment in de problemen. Dat is wel iets positiefs.'

Feyenoord Onder 15 - NEC/FC Oss Onder 15 3-1