O14SpartaTvWb

Feyenoord Onder 14 koploper na zege in derby

Feyenoord Onder 14 is nog altijd volop in de race voor het kampioenschap. Het team won donderdag de inhaalwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Sparta met 2-0. Door de zege op Varkenoord heeft het team van Feyenoord Academy de koppositie overgenomen van Ajax Onder 14.

Beide teams stonden donderdagmiddag voor de derde keer tegenover elkaar dit seizoen. Op bezoek bij de Spartanen won het team van trainer Davey van den Berg al twee keer. De verwachting was dan ook dat Sparta Onder 14 niet nog een keer wilde verliezen. Dat bleek ook in de beginfase van het duel. De bezoekers waren feller en kregen een aantal scoringsmogelijkheden.

Het Onder 14-team van Feyenoord Academy kwam in de eerste helft te weinig in de duels, waardoor het niet gevaarlijk kon worden. In de tweede helft ging dit een stuk beter en was Feyenoord Onder 14 de bovenliggende partij. Yairo Lentze leek snel in die tweede helft de score te openen. De lat zat een treffer van de Feyenoorder echter in de weg.

De kans van de aanvaller bleek het startschot van een goede fase van Feyenoord Onder 14. Na een uur spelen was het wél raak voor Lentze. Na een fraaie assist van Jamal Ourhris (een hakje) schoot de aanvaller de verlossende treffer binnen: 1-0. Vier minuten later was het team opnieuw trefzeker. Remsey van der Linden ontving de bal zo'n twintig meter voor het vijandelijke doel, haalde hard uit en scoorde. Dit was na zeventig minuten spelen ook de einduitslag.

Trainer Van den Berg was na afloop blij met de drie punten. ‘De eerste helft was niet best en we haalden niet ons niveau,’ zei hij. ‘In de tweede helft ging het een stuk beter. De jongens gaven gas, kwamen goed in de duels en ik zag een aantal goede combinaties. Door de overwinning zijn we over Ajax Onder 14 heen op de ranglijst. De voorsprong is één punt. Zij speelden wel een wedstrijd minder, maar we spelen ook nog tegen ze. Er komen spannende wedstrijd en aan dus.’

Feyenoord Onder 14 - Sparta Onder 14 2-0
60' 1-0 Lentze
64' 2-0 Van der Linden