O13NAC2

Feyenoord Onder 13 verdiend voorbij NAC Breda

Feyenoord Onder 13 heeft zaterdag op een winters Varkenoord afgerekend met NAC Breda Onder 13. De Rotterdammers, die in het uitduel tegen de Brabanders nog op 1-1 bleven steken, scoorden in beide helften één keer. ‘Een meer dan terechte overwinning,’ zei Feyenoord-coach Gaston Taument over de zege van zijn elftal. Onder 13 was het enige team van de bovenbouw dat in actie kwam. De overige duels werden afgelast.

Feyenoord kwam in de eerste helft aan de leiding. Nadat Amir Rais (kopbal) en Nesto Groen (schot) in het eerste kwartier kansen lieten liggen, was het na negentien minuten alsnog Groen die op aangeven van Delano van der Heijden de score opende. ‘Ik denk dat wij in de eerste helft het best omgingen met de omstandigheden. Het veld was namelijk glad en de bal rolde moeizaam,’ aldus Taument.

Na rust was de thuisploeg heer en meester op het kunstgrasveld. Taument: ‘We hebben na rust, in tegenstelling tot het eerste bedrijf, helemaal niets meer weggegeven.’ Mede doordat Jamal Ourhis en Groen grote kansen onbenut lieten, duurde het tot de blessuretijd tot de 2-0 viel. Een goede voorzet van Daleman werd door Van der Heijden tegen de touwen gekopt. ‘Wederom hebben we vandaag de nul gehouden. Een compliment aan mijn doelman en verdediging, maar ook aan de andere spelers van het team,’ besloot Taument, die niet kon beschikken over Mees van Tol, Omar Mohamedhoesein en Daniel Lopes Varela.

Feyenoord Onder 13 – NAC Breda Onder 13 2-0
19’ 1-0 Nesto Groen
64’ 2-0 Délano van der Heijden

Opstelling Feyenoord Onder 13: Stehmann; Van Wingerden, De Moes, Bogarde, De Blok; Rais (42’ Oetoehganal), Van der Linden, Ourhris; Van der Heijden, Groen (50’ Daleman) en Felicia (45’ Zerisenay).