Fanshop
Fanshop
Coen%20Moulijn%20Memorial%20Cup

Feyenoord omarmt Coen Moulijn Memorial Cup

Feyenoord omarmt de Coen Moulijn Memorial Cup. De stadionclub wil het grootste F-toernooi van ons land in de toekomst nadrukkelijker gaan gebruiken om de band met amateurpartners aan te halen en verder uit te bouwen.

Het jaarlijks terugkerende eerbetoon aan Mister Feyenoord Coen Moulijn wordt op zaterdag 21 mei op het complex van XerxesDZB gehouden. De F-jeugd van Zwaluwen Vlaardingen treedt bij deze vijfde editie aan als titelverdediger van het evenement dat in 2015 bij Sportclub Feyenoord op Varkenoord werd gehouden. Omdat Moulijn in zijn actieve loopbaan alleen voor Feyenoord en Xerxes (en het Nederlands elftal) speelde, wordt het toernooi afwisselend bij een van de twee clubs georganiseerd. Bij Feyenoord wordt het evenement zodoende weer in 2017 gehouden.

Grotere betrokkenheid

Pim Blokland heeft in De Kuip de aanzet gegeven om de waarde van het toernooi in relatie tot Feyenoord te vergroten. Dit door in te zetten op een grotere betrokkenheid van de club in sportief opzicht. De ondernemer is vanaf de oprichting van het evenement op verzoek van Adrie Moulijn (de weduw van Coen) lid van de Raad van Advies van de Coen Moulijn Memorial Cup. De leden van dit adviesorgaan zijn in 2012 door de weduwe aangezocht om zitting te nemen in het comité.

Blokland ziet als Feyenoord-vriend en lid van de Raad van Commissarissen in het evenement de ideale verbinding tussen Feyenoord en haar zogeheten amateurpartners. ‘Die zijn door het hele land gevestigd. Het is de bedoeling dat een aantal van die verenigingen voortaan door Feyenoord wordt uitgenodigd voor deelname aan het toernooi. Zo krijgt de relatie tussen Feyenoord en de amateurpartners meer waarde voor de verenigingen. Daar krijgt de club een ideaal platform voor scouting en contacten voor terug. Tijdens het toernooi zijn, met in totaal 64 deelnemende teams, immers bijna 700 jonge, talentvolle F-spelers aan het werk te zien. En in de toekomst zelfs nog wel meer.’

Internationaal toernooi

Blokland onderzoekt de mogelijk om het evenement de status van internationaal toernooi te bezorgen. ‘Het toernooi is een prachtig eerbetoon aan de Feyenoorder van de Eeuw. De club kan daar veel aan toevoegen op basis van de relatie met verenigingen in eigen land en over de landsgrenzen. Als amateurpartner uitgenodigd worden voor de Coen Moulijn Memorial Cup moet in zekere zin een eer worden. Het is geweldig dat Coen Moulijn in zijn stad wordt herdacht met onder andere de naam van de weg langs de Kuip en een prachtig beeld voor het stadion. Het toernooi draagt er ook aan bij dat nieuwe generaties voetballers opgroeien met de naam van de legendarische Feyenoorder. En man die ze niet hebben gekend. Een speler die ze nooit hebben zien spelen. Maar een legendarische linksbuiten die ze door de deelname aan de Coen Moulijn Memorial Cup nooit meer zullen vergeten.’