Feyenoord Academy

Feyenoord O19 ruikt volgende ronde na zege in Rome

Feyenoord Onder 19 heeft dinsdagmiddag een grote stap gezet richting overwintering in de UEFA Youth League. De talenten staan op tien punten uit vier wedstijden na een knappe zege op de leeftijdgenoten van Lazio: 1-3.
Twee weken geleden op Varkenoord liet het team van trainer Robin van Persie de Romeinen nog ontsnappen, nadat een 2-0 voorsprong uit handen werd gegeven (2-2). In Stadio Mirko Fersini, het jeugdcomplex van Lazio, liet Onder 19 zien geleerd te hebben van die wedstrijd en werd de overwinning wel over de streep getrokken.

Al na tien minuten was het raak, toen Aymen Sliti de bal na enkele vliegensvlugge voetbewegingen fraai in de verre bovenhoek krulde. Halverwege de eerste helft trok de thuisploeg de stand weer gelijk, maar na rust werd door de Rotterdamse talenten het verschil gemaakt.

Eerst was het Nesto Groen die na ruim een uur spelen zorgde voor een nieuwe voorsprong, waarna de spits even later zijn vervanger het duel in het slot zag gooien. Fabiano Rust bekroonde zijn invalbeurt met een doelpunt en stelde daarmee alweer de derde overwinning in vier wedstrijden veilig voor Onder 19.

De volgende wedstrijd in het Europese jeugdtoernooi is op dinsdag 28 november. Dan is Atlético Madrid, dat eerder in Spanje met 1-2 werd geklopt, de tegenstander op Varkenoord.

Lazio O19 – Feyenoord O19 1-3 (1-1)
Scoreverloop

10’ 0-1 Sliti
25’ 1-1 Bordon
66’ 1-2 Groen
90+3’ 1-3 Rust

Opstelling Feyenoord O19
Ka; Read, Giersthove, Sebbar, Plug; Zechiël, Redmond, Kraaijeveld; Redmond, Groen (75’ Rust) en Sliti (84’ Ouarghi).