Feyenoord Academy

Feyenoord O19 na comeback naar achtste finales UEFA Youth League

Feyenoord Onder 19 heeft zich woensdag op miraculeuze wijze gekwalificeerd voor de achtste finales van de UEFA Youth League. Zelf deed het team van trainer Robin van Persie in Glasgow wat het moest doen: winnen van Celtic (2-3). Omdat concurrent Atlético Madrid daarnaast thuis verloor van Lazio, is de eerste plaats in de poule en daarmee plaatsing voor de laatste zestien van het toernooi een feit.
Dat de talenten van Feyenoord in Schotland zouden zegevieren, daar zag het lange tijd niet naar uit. De thuisploeg pakte in het fraaie decor van The City Stadium al na een half uur spelen een 2-0 voorsprong. Mede daardoor greep Van Persie vroegtijdig in met drie wissels, nog voordat het rustsignaal had geklonken.

Die hadden effect, want in de tweede helft knokte het team zich knap terug in de wedstrijd. Aymen Sliti tekende met een kopbal na ruim een uur voor de aansluitingstreffer en bracht daarmee de hoop terug, al leek het vervolgens alsof Onder 19 niet verder zou komen dan dat.

Tot de blessuretijd, waarin de wedstrijd volledig op zijn kop werd gezet. Thijs Kraaijeveld maakte bij het aanbreken van de blessuretijd gelijk en dat was voor Feyenoord sein om vol overgave op jacht te gaan naar meer. De beloning volgde in de zesde (!) minuut van de extra speeltijd, nota bene nadat doelman Mannou Berger met een geweldige redding voorkwam dat de winnende goal aan de verkeerde kant viel.

De matchwinner luisterde uiteindelijk naar de naam Nesto Groen, die met een schot in de rechterbovenhoek voor een enorme ontlading. Zijn beslissende 2-3 werd gevierd door de volledige groep samen met een groepje aanwezige supporters. Met liefst dertien punten uit zes wedstrijden sluit Feyenoord O19 de groepsfase af op de eerste plaats. Na de winterstop vervolgt de ploeg het toernooi in de achtste finales.

Celtic O19 – Feyenoord O19 2-3 (2-0)