Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord Academy

Feyenoord O19 lijdt eerste nederlaag in UEFA Youth League

Feyenoord Onder 19 gaat niet langer aan kop in de groepsfase van de UEFA Youth League. Na drie zeges en een gelijkspel leed het team van trainer Robin van Persie dinsdagmiddag de eerste nederlaag tegen de leeftijdgenoten van Atlético Madrid: 0-1.
Voorafgaand aan het duel in de vijfde speelronde van de poule waren beide jeugdteams al zeker van Europese overwintering. Op het spel stond dus vooral de eerste plek, die met tien punten uit vier wedstrijden in handen was van Feyenoord. De Spanjaarden volgden op de voet met negen punten, en gaan als gevolg van de zege dus als koploper richting de laatste speeldag.

Op een steenkoud Varkenoord viel de beslissing zo’n tien minuten voor tijd. Iker Luque maakte het doelpunt dat eigenlijk al de hele wedstrijd in de lucht hing en zorgde er daarmee voor dat Feyenoord voor het eerst sinds seizoen onderuit ging in Europees verband.

Feyenoord O19 – Atlético Madrid O19 0-1 (0-0)
82’ 0-1 Luque

Opstelling Feyenoord O19:
Ka (63’ Husselin); Read, Giersthove, Plug, Candelaria; El Harmouz, Redmond (56’ Van Persie), Zechiёl (46’ Ouarghi), El Harmouz; Kraaijeveld (73’ Sneijer), Groen (56’ Slory) en Sliti.