Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Feyenoord O18 wint Mladen Ramljak Memorial Tournament

Feyenoord Onder 18 heeft voor de derde maal de finale van het Mladen Ramljak Memorial Tournament gewonnen. Het team van trainers Robin van Persie en Brian Pinas was zondag in de finale met 3-0 te sterk voor de leeftijdsgenoten van Manchester United. Djomar Giersthove, Marley Cruz en Zépiqueno Redmond tekenden voor de doelpunten.

Op een door de langdurige regenval zwaar bespeelbaar veld ontspon zich een interessante wedstrijd. Feyenoord nam het initiatief en probeerde met goed combinatiespel kansen af te dwingen. Manchester had weliswaar minder balbezit maar kwam het eerste halfuur niet echt in de problemen.

De eerste echte en meteen grootste kans in de eerste helft was voor Zépiqueno Redmond. Zijn kopbal uit een voorzet van Aymen Sliti werd door de Engelse goalie stijlvol uit de hoek geplukt. United zette daar een spaarzame kans tegenover. Een schietkans werd ternauwernood door Tim Haksteeg met zijn voet gepareerd.

In de tweede helft vervolgde Feyenoord Onder 18 het uitstekende spel. Het team beloonde zichzelf nu wel. Eerst kopte Djomar Giersthove snoeihard raak uit een hoekschop van Marley Cruz (1-0). Iets minder dan een kwartier later - vlak nadat Jan Plug een bal van de lijn haalde - speelde diezelfde Cruz zich vrij en verdubbelde de meer dan verdiende voorsprong. Het slotakkoord was voor Zépiqueno Redmond. Hij tikte de bal eenvoudig binnen nadat Mo Fuaad op de doelman stuitte (3-0).

‘Dit was een heerlijke week om met de jongens te werken,’ aldus een trotse coach Robin van Persie. ‘De jongens hebben deze overwinning dik verdiend. Dat we vooral met goed en verzorgd voetbal dit sterke toernooi weten te winnen maakt mij en ons als staf nog het meest trots.’

Naast de eerste prijs wist Givairo Read ook nog de prijs voor de meest waardevolle speler in de wacht te slepen. Het maakte deze succesvolle dag compleet.