Feyenoord Academy

Feyenoord O18 geeft voorsprong uit handen tegen AZ

Voor Feyenoord Onder 18 verloopt de competitie vooralsnog niet zoals gehoopt. Het team van trainer Melvin Boel hoopte dinsdagmiddag de nederlaag in de eerste speelronde tegen sc Heerenveen (3-1) te kunnen wegpoetsen, maar ging op eigen veld onderuit tegen de leeftijdgenoten van AZ.

Voor rust was er nog geen vuiltje aan de lucht voor Onder 18, dat via Nesto Groen tweemaal toesloeg. De aanvaller scoorde al na drie minuten en maakte een minuut voor rust zijn tweede van de middag, waardoor er op Varkenoord een tussenstand van 2-0 op het scorebord prijkte.

Na ruim een uur spelen leidde Onder 18 nog altijd comfortabel, maar daarna ging het mis. De bezoekers sloegen in een tijdsbestek van iets meer dan een kwartier liefst driemaal toe, waardoor de drie punten naar Alkmaar gingen. Feyenoord Onder 18 is zodoende nog puntloos na twee wedstrijden. Komend weekend reist de ploeg – evenals het eerste elftal – af naar Eindhoven voor de uitwedstrijd tegen PSV.

Behalve Onder 18 kwamen ook Feyenoord Onder 17 en Feyenoord Onder 15 (beker) dinsdag in actie. Hieronder een overzicht met uitslagen.

Feyenoord O18 – AZ O18 2-3
PEC Zwolle O17 – Feyenoord O17 1-2
Sparta Rotterdam O15 – Feyenoord O15 0-6