Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord Academy

Ook pijnlijke nederlaag in Zwolle voor Feyenoord O17

Feyenoord Onder 17 blijft maar kwakkelen met de vorm na de winter. In de najaarscompetitie won het team van trainer Melvin Boel nagenoeg alles, maar in de voorjaarscompetitie heeft het dinsdagavond voor de derde keer verloren. PEC Zwolle won in Overijssel met 4-0, net als Jong Feyenoord eerder op de dag.

Beide ploegen begonnen weifelend aan het duel, waardoor het spektakel lang op zich liet wachten. Feyenoord trok na de openingsfase het initiatief naar zich toe en kreeg een opgelegde kans. Ilyas el Moussaoui schoot van dichtbij op de keeper op aangeven van Mimeirhel Benita. Diezelfde Benita was iets later zelf dichtbij met een schot. De Zwolse keeper tikte de bal knap uit de hoek. Hierna schoot Shiloh ’t Zand een vrije trap net naast.

Een oude voetbalwet trad vervolgens in werking, want aan de andere kant was het wel raak. Na een gevaarlijke Zwolse voorzet tikte keeper Sam Pak de bal tegen de paal en in de rebound werd de 1-0 binnengeschoten. Na rust viel de 2-0 uit een corner en moest Feyenoord meer risico nemen.

Trainer Boel wisselde een paar keer en zag Gio-Renys Felicia gevloerd worden in het zestienmetergebied. De scheidsrechter zag hier geen strafschop in. In de slotfase scoorden Zwollen nog twee keer en tilde de score naar 4-0.

Boel baalde flink van de nederlaag én zijn ploeg. ‘Deze overwinning komt niet voort uit het sterke spel van PEC Zwolle, maar hebben we volledig aan onszelf te wijten. Het blijft een terugkerend probleem. We hebben moeite met de scherpte, misschien omdat we de winterstop ingingen als ongeslagen koploper.’

PEC Zwolle Onder 17 – Feyenoord Onder 17 4-0
Scoreverloop:
36’ 1-0
55’ 2-0
77’ 3-0
81’ 4-0

Opstelling Feyenoord Onder 17: Pak, Van Veldhoven (55’ Zouan), Owusu (68’ Van der Veldt), Baars, Candelaria, Hartjes (75’ Christoffel), Benita, Bogarde, El Moussaoui, ’t Zand (65’ Deurloo), Ben-David dos Santos (46’ Felicia).