Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Feyenoord moet het doen met punt in Groningen

Dick Advocaat is ook na drie competitiewedstrijden als hoofdcoach van Feyenoord nog ongeslagen. Een derde overwinning kwam er niet, want in Groningen hield de plaatselijke FC onze hoofdmacht op een 1-1 gelijkspel.

Dat was een resultaat waar Advocaat mee kon leven, zo gaf hij direct na afloop aan. Met name vanwege het spelbeeld in de tweede helft, waarin FC Groningen het betere van het spel had. Voor rust was het Feyenoord dat elkaar beter vond en de beste kansen kreeg.

Feyenoord was ook het team dat de score opende. Na ruim een half uur stond Luis Sinisterra aan het eind van een vlugge tegenaanval na een vrije trap van FC Groningen. Sam Larsson gaf mee aan de Colombiaanse aanvalsleider en hij wipte de bal over en langs doelman Sergio Padt: 0-1.

Samir Memisevic trok de stand in de tweede helft gelijk vanaf de strafschopstip. Jens Toornstra raakte de onderkant van de voet van Mike te Wierik bij een poging de bal weg te werken, waarna een penalty werd gegeven: 1-1.

Bij deze stand kwam diezelfde Te Wierik even later nog goed weg na het neerhalen van een doorgebroken Sinisterra. Scheidsrechter Jeroen Manschot gaf hem geel en ook de VAR vond die straf gepast, waar iedereen bij Feyenoord vroeg om een rode kaart.

Ook tegen elf man kwam Feyenoord nog tot enkele kansen. De beste was in de slotminuut voor Steven Berghuis. Hij kopte de bal na een voorzet van invaller Luciano Narsingh op doel, maar Padt voorkwam de 1-2 met een katachtige reflex.

Komende donderdag speelt Feyenoord alweer de volgende wedstrijd. Rangers FC komt die avond op bezoek in een nagenoeg uitverkochte Kuip. Zondag treft het team PEC Zwolle (klik hier voor tickets).