Fanshop Tegemoetkoming
Fanshop Tegemoetkoming
training%20do-1

Feyenoord met goed gevoel terug naar Rotterdam

Voor Feyenoord zit het trainingskamp in de Algarve erop. Op de ochtend na de oefenwedstrijd tegen Sporting Charleroi (3-3 na 3x 45 minuten) stond voor de selectie alleen nog een besloten training in het spelershotel op het programma. Zaterdagavond keren spelers en staf vanaf de luchthaven van Faro terug naar Nederland.

Feyenoord kan terugkijken op een intensieve week, met vanaf zondag vrijwel dagelijks twee trainingen. Tegenvaller was het afhaken van Jari Schuurman, die wegens knieklachten het kamp maandagavond al moest verlaten. Eric Botteghin daarentegen zette in Portugal goede stappen in zijn herstel. De verdediger trainde de hele week individueel en is op de weg terug van zijn hamstringblessure. ‘Eric is een professional en heeft keihard gewerkt, hopelijk kan hij komende week aansluiten bij de groep’, zei Giovanni van Bronckhorst.

De hoofdtrainer hield een goed gevoel over aan het verblijf van het team in de Algarve. ‘We hebben ons een aantal keer moeten aanpassen aan de omstandigheden, maar dat hoort er ook bij. In de oefenwedstrijd tegen Charleroi heb ik dingen teruggezien waar we tijdens de trainingen op gehamerd hebben. Daar hecht ik meer waarde aan dan aan de uitslag. Daarom ga ik met een goed gevoel naar huis.’

Feyenoord arriveert zaterdagavond laat in Rotterdam, waarna de selectie zondag vrijaf heeft. Maandag 11 januari wordt de training hervat op Varkenoord (10.30 uur) en begint de ploeg aan de laatste week ter voorbereiding op de topper tegen PSV van zondag 17 januari.