Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
foto%203

Feyenoord met 21 spelers vertrokken naar Turkije

Feyenoord is vanochtend vertrokken naar Istanboel. De selectie en staf van hoofdtrainer Fred Rutten stapten op Rotterdam The Hague Airport even na half elf in het vliegtuig richting de Turkse hoofdstad, waar woensdagavond de return wacht tegen Besiktas in de voorronde van de Champions League. Na aankomst zal Feyenoord vanavond om 18.30 uur Nederlandse tijd (19.30 uur plaatselijke tijd) in het Atatürk Olimpiyat Stadion, waar ook de wedstrijd wordt gespeeld, de afsluitende training afwerken.

Hoewel Feyenoord in Istanboel de 1-2 nederlaag van vorige week goed moet maken en dus een zwaar karwei wacht om de play-off ronde van de Champions League te behalen, is er in het Rotterdamse kamp wel degelijk vertrouwen in een goede afloop. ‘We hebben thuis geen goed resultaat behaald, maar we stappen hoopvol in het vliegtuig naar Turkije’, liet aanvoerder Jordy Clasie kort voor vertrek op de luchthaven weten tegenover de camera van Feyenoord TV.

Clasie is een van de in totaal 21 spelers die Rutten heeft opgenomen in zijn selectie voor het duel met Besiktas. Ook Bilal Basaҫikoglu meldt zich aan boord van het toestel waarmee Feyenoord naar Istanboel vliegt. De vorige week gecontracteerde vleugelaanvaller is weliswaar niet speelgerechtigd, maar door de coach toch meegenomen. De volledige selectie van Feyenoord voor de wedstrijd van woensdag is onderaan dit bericht te vinden.

In de jacht op een goed resultaat wordt Feyenoord niet alleen gesteund door haar meegereisde supporters, maar ook door een delegatie van de Feyenoord Business Club. Tientallen leden meldden zich vanochtend op Rotterdam The Hague Airport voor vertrek, waar zij gezelschap kregen van Pierre van Hooijdonk. De voormalig topspits van onder meer Feyenoord en de Turkse topclub Fenerbahҫe reist deze dagen mee met de FBC.

Van Hooijdonk komt vanavond (dinsdag) aan het woord in Feyenoord TV, dat een reportage uitzendt van het vertrek vanaf Rotterdam The Hague Airport. In de uitzending is tevens een interview te zien met Jordy Clasie vanaf de luchthaven. De uitzending van Feyenoord TV is vanavond te zien op het eerste kanaal van FOX Sports en begint om 18.50 uur.

De volledige selectie van Feyenoord voor de return tegen Besiktas ziet er als volgt uit:

Keepers: Erwin Mulder, Warner Hahn en Ronald Graafland

Verdedigers: Sven van Beek, Matthew Steenvoorden, Joris Mathijsen, Terence Kongolo en Miquel Nelom

Middenvelders: Jordy Clasie, Ruud Vormer, Lex Immers, Tonny Vilhena en Rick Karsdorp

Aanvallers: Ruben Schaken, Wesley Verhoek, Mitchell Te Vrede, Anass Achahbar, Elvis Manu, John Goossens, Jean-Paul Boёtius en Bilal Basaҫikoglu (niet speelgerechtigd).