Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Feyenoord knokt zich naar Conference League-finale

Feyenoord heeft zich ten koste van Olympique Marseille voor de finale van de Conference League geplaatst. Een doelpuntloos gelijkspel tegen de nummer twee van Frankrijk was na de 3-2 thuiszege genoeg voor een ticket naar de eindstrijd, waarin op woensdag 25 mei AS Roma wacht.

De spanning was negentig minuten lang om te snijden in het Stade Vélodrome, waarin de meeste bezoekers smachtten naar een Franse goal. Die kwam er op deze historische donderdagavond niet. De Feyenoord-defensie werkte nagenoeg alle ballen rücksichtslos weg en had Ofir Marciano als laatste slot op de deur. Een enkele keer kwam de thuisploeg tot een kans, maar steeds stond de Israëlische sluitpost op de goede plek om een tegengoal te voorkomen.

Na het laatste fluitsignaal brak op het veld en voor het volle uitvak een Feyenoord-feest los, dat tot in de late uurtjes voort zou duren. Exact twintig jaar na de laatste Europese finale van de club kan Rotterdam-Zuid zich opnieuw opmaken voor een eindstrijd. Op woensdag 25 mei moet Feyenoord in Tirana met AS Roma uitvechten wie de allereerste winnaar wordt van de Europa Conference League. De Romeinen wonnen donderdagavond met 1-0 van Leicester City.