Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Feyenoord keert terug in De Kuip met gelijkspel tegen Villarreal

Feyenoord heeft donderdagavond de oefencampagne vervolgd op vertrouwde grond. Na vriendschappelijke duels op het terrein van VV Smitshoek en in Oostenrijk sparde het team van trainer Arne Slot in de eigen Kuip tegen Villarreal, de nummer vijf van Spanje van vorig seizoen. Een winnaar kwam er niet: 1-1.

Een dag nadat hij zijn handtekening zette onder een contract tot 2027, speelde Calvin Stengs direct ook zijn eerste wedstrijd voor Feyenoord. De linkspoot, door Slot geposteerd op de rechterflank, onderscheidde zich direct in het half uur dat hij in actie kwam. Hij deed dat in een elftal dat grotendeels bestond uit de vertrouwde namen; zij stonden aan de aftrap en werden na 45 minuten afgelost.

Voor de invallers was de taak weggelegd om de kort voor rust opgelopen achterstand weg te poetsen, iets wat al na zeven minuten lukte. Antoni Milambo werd gevloerd door doelman xxx en Alireza Jahanbakhsh bleef vervolgens koel vanaf elf meter.

Feyenoord sluit komende zondag de voorbereiding af met de traditionele openingswedstrijd. Portugees kampioen Benfica, met voormalig Feyenoorders Orkun Kökcü en Fredrik Aursnes in de gelederen, is vanaf 16:00 uur de tegenstander. Het duel is volledig uitverkocht.

Feyenoord – Villarreal 1-1 (0-1)
Scoreverloop:
42’ 0-1 Capoue
52’ 1-1 Jahanbakhsh (pen)

Opstelling Feyenoord eerste helft:
Bijlow; Pedersen, Geertruida, Hancko, Hartman; Zerrouki, Wieffer, Timber; Stengs (31’ Dilrosun), Paixão en Sauer.

Opstelling Feyenoord tweede helft:
Wellenreuther; Kasanwirjo, Beelen, Hendriks, Lopez; Milambo, Zechiёl, Van den Belt; Jahanbakhsh (80’ Groen), Minteh en Dilrosun (80’ Groen).