Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Feyenoord haalt Nieuwkoop terug naar Rotterdam

Bart Nieuwkoop is terug op het oude nest. De 27-jarige verdediger, die de afgelopen twee jaar actief was voor de huidige koploper van België Royal Union Saint-Gilloise, heeft in De Kuip een contact getekend tot medio 2027.
‘Het voelt goed om dit shirt weer aan te hebben,’ zegt Nieuwkoop over zijn terugkeer naar Feyenoord. ‘De afgelopen twee seizoenen in België waren erg waardevol. Ik heb veel gespeeld en ben gegroeid als voetballer. Maar toen de mogelijkheid zich aandeed om terug te keren naar Nederland en weer bij Feyenoord te gaan voetballen heb ik niet lang hoeven na te denken. Ik kijk ontzettend uit naar het weerzien met de supporters in De Kuip en naar het leveren van een bijdrage aan de sportieve ambities die Feyenoord heeft.’

De in Bergen op Zoom geboren Nieuwkoop werd in 2011 op 15-jarige leeftijd door Feyenoord gescout bij RBC Roosendaal. Hij doorliep daarna verschillende jeugdelftallen op Varkenoord en maakte zijn debuut voor Feyenoord 1 op 4 oktober 2015 in de gewonnen Eredivisiewedstrijd tegen De Graafschap. 

In totaal speelde de rechtsback 81 wedstrijden voor Feyenoord 1 en won hij vijf prijzen met de club: de landstitel in seizoen 2016-2017, tweemaal de TOTO KNVB Beker (2016, 2018) en twee keer de Johan Cruijff Schaal (2017, 2018). Met zijn gedenkwaardig snelle inworp op Dirk Kuijt, waar de openingsgoal in de eerste minuut van de kampioenswedstrijd tegen Heracles uit voortkwam, had hij een wezenlijk aandeel in het binnenhalen van het landskampioenschap van 2017.

Bij Feyenoord gaat Nieuwkoop spelen met rugnummer 17.