Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
IMG_0780

Feyenoord gretig op weg naar Klassieker

Voor Feyenoord staat deze week volledig in het teken van de voorbereiding op de Klassieker van aanstaande zondag. In de aanloop naar de uitwedstrijd tegen Ajax trainde de selectie van trainer Fred Rutten woensdagochtend op een koud Varkenoord, waar de temperatuur rond het vriespunt lag.

Vier dagen voor de tweede competitiewedstrijd na de winterstop had Rutten op het trainingsveld de beschikking over in totaal 22 spelers, waaronder A1-doelman Kamil Miazek. De talentvolle Poolse goalie verdedigde in de hoek van het veld het doel bij een afrondoefening, waar steeds een ander deel van de groep aan deelnam.

De rest van het trainingsveld was toneel van een serie partijspelen. In korte wedstrijden van zeven tegen zeven namen de Feyenoorders het onderling tegen elkaar op. Dat het er daarbij serieus aan toe ging, was onder meer te merken aan het gejuich dat opsteeg bij de doelpunten en de duels die gretig en op het scherpst van de snede werden aangegaan.

Met Ajax treft Feyenoord zondag de huidige nummer twee van de Eredivisie. Het onderlinge verschil op de ranglijst tussen beide topclubs is momenteel acht punten en kan door Feyenoord dus worden teruggebracht naar vijf punten. Daarvoor is dan wel de eerste uitoverwinning in een Klassieker in tien jaar tijd nodig. De laatste keer dat de Rotterdammers in Amsterdam van Ajax wisten te winnen was in 2005 (1-2).

In de aanloop naar de Klassieker in Amsterdam heeft de Feyenoord-selectie morgen (donderdag) een rustdag. Vrijdag wordt de voorbereiding hervat met een besloten oefensessie, die niet toegankelijk is voor publiek en pers. Evenals de afgelopen jaren vindt de afsluitende training plaats in De Kuip. Deze begint om 10.30 uur en is vrij toegankelijk voor supporters. Later hierover meer informatie via deze website.