Feyenoord 1

Feyenoord flitsend langs Almere City FC

Feyenoord heeft vanmiddag met ruime cijfers van Almere City FC gewonnen: 6-1. De ploeg van Arne Slot kende letterlijk een figuurlijk een bliksemstart en wist de snelle openingstreffer van Santiago Gimenez een overtuigend vervolg te geven.

In de vierde minuut schoot Santiago Gimenez zijn ploeg al op voorsprong. Enkele minuten later werd de wedstrijd stilgelegd vanwege onweersbuien rondom De Kuip. Na een onderbreking van bijna een uur werd de wedstrijd weer hervat. Ook dit keer schoot de ploeg van Arne Slot weer uit de (her)startblokken, want Igor Paixão (10') en Lutsharel Geertruida (19') schoten allebei al vroeg raak.

Kort na rust nam Mats Wieffer een voorzet direct op de volley: 4-0. Een kwartier later tekende Santiago Gimenez vanaf de penaltystip voor zijn tweede van de middag. In de 77e minuut maakte de 19-jarige Gjivai Zechiël zijn officiële debuut. De talentvolle middenvelder uit eigen jeugd kwam in een volle Kuip in het veld voor Quilindschy Hartman. Vlak voor het einde van de wedstrijd deed Almere City FC wat terug: 5-1. Het slotakkoord kwam alsnog van de kant van Feyenoord, want in de laatste minuut tikte Quinten Timber een rebound van dichtbij binnen: 6-1.