Fanshop
Fanshop
80%20jaar%20Feyenoord

Feyenoord feliciteert De Kuip met tachtigste verjaardag

Feyenoord feliciteert Stadion Feijenoord met het 80-jarig bestaan. Vandaag (maandag) exact tachtig jaar geleden, op 27 maart 1937, werd het stadion dat in de volksmond al snel De Kuip werd genoemd, geopend met een wedstrijd tussen Feyenoord en Beerschot.

Stadion Feijenoord werd geopend als stadion voor de thuiswedstrijden van Feyenoord, maar manifesteerde zich in de acht decennia die volgden ook als een plek waar niet alleen de sterren van Feyenoord straalden. In tachtig jaar werden er onder andere heroïsche Europacup- en bekerfinales, onvergetelijke interlands en de eindstrijd van het Europees Kampioenschap 2000 gespeeld. Ook traden muziekiconen als The Rolling Stones, Michael Jackson of Madonna ooit op in het stadion.

In de successen die Feyenoord vierde, speelde de sfeer in De Kuip niet zelden een beslissende rol. Geen ander stadion in Nederland kan zo kolken en schudden op de grondvesten als De Kuip. Door vele spelers (zowel van Feyenoord als die van de tegenstander) en andere voetballiefhebbers, in binnen- als buitenland, wordt de sfeer in het stadion dan ook geroemd.

Dat De Kuip bij veel mensen mooie herinneringen boven brengt, bleek de afgelopen weken na een oproep op de social media kanalen van het stadion. Meer dan 1.500 mensen deelden hun mooiste herinnering aan het stadion. De winnaars van deze actie worden later vandaag via www.dekuip.nl bekendgemaakt. Afgelopen nacht kwamen bovendien tientallen supporters bijeen op het voorplein aan de Olympiazijde om de tachtigste verjaardag van De Kuip te vieren en met elkaar herinneringen op te halen.