Fanshop Tickets
; Fanshop Tickets
eSports
Feyenoord eSporters zitten niet stil

Feyenoord eSporters zitten niet stil

Feyenoords eSporters zijn tijdens de coronacrisis nog altijd erg druk. De laatste tijd hebben ze onder meer deelgenomen aan twee toernooien: die om de FIFA Ultimate QuaranTeam Cup en een vriendschappelijk internationaal toernooi.

De Engelse voetbalclub Leyton Orient zette enkele weken geleden een internationaal toernooi op, met als hashtag #UltimateQuaranTeam. Het internationale toernooi – met als voornaamste doel geld in te zamelen voor de bestrijding van het coronavirus – trok 128 professionele voetbalclubs van over de hele wereld.

Jimmy Donkers (YimmieHD) vertegenwoordigde Feyenoord op de PlayStation 4 en kende een goede reeks. Hij kwam tot negen goals en kreeg er tot de kwartfinale geen tegen. Hij versloeg achtereenvolgens Orlando City (5-0), Sparta Rotterdam (1-0), Fortuna Sittard (2-0) en Queens Park Rangers (1-0), maar verloor helaas in de kwartfinale van het toernooi van Instanbul Başakşehir met 0-1. Wolverhampton Wanderers eiste de eindzege op van het toernooi, waarmee ruim 50.000 pond werd opgehaald.

Afgelopen weekend nam Jimmy deel aan een vriendschappelijk toernooi met drie internationale clubs, met naast Feyenoord ook Fiorentina, Parma en Sassuolo. De start was teleurstellend, maar de andere twee wedstrijden werden gewonnen. In de finale bleek Fiorentina te sterk.

De verrichtingen van Feyenoords eSporters blijven volgen? Volg e_feyenoord op Instagram!