Fanshop
Fanshop
fey-cuba3

Feyenoord enthousiast onthaald in Cuba

Feyenoord is deze week zeer enthousiast onthaald op Cuba, waar de club in samenwerking met sponsoren Nirint Shipping en Rotterdam Topsport nog tot en met vrijdag dagelijks clinics verzorgt. In het nationale stadion Estadio Pedro Marrero in Havana krijgen dagelijks twee groepen van kinderen tussen de 6 en 16 jaar tweemaal per dag training van oud-Feyenoorders Ulrich van Gobbel en Robin Nelisse en Feyenoord Academy-trainers Melvin Boel en Dane Brard.

De komst van Feyenoord naar Cuba is groot nieuws in Latijns Amerika, want de verrichtingen in het stadion worden geregeld gevolgd door verschillende cameraploegen. Vrijwel dagelijks wordt er verslag gedaan van de clinics die worden verzorgd door Feyenoord op de nationale Cubaanse televisie en in de landelijke kranten.

Met name bij de opening van de week vol clinics door de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans was de aandacht van de media zeer groot. De minister, die samen met een afvaardiging vanuit het Nederlandse bedrijfsleven naar Cuba was gereisd, benadrukte in het nationale stadion hoe belangrijk het werk is dat Feyenoord verricht met de clinics. Timmermans kreeg als dank voor zijn komst een Feyenoord-shirt uitgereikt met zijn eigen naam erop en zong vervolgens luidkeels het clublied ‘Hand in hand kameraden’ mee.

Alle kinderen die deelnemen aan de clinic ontvangen, met dank aan de sponsoren, een shirt, een cap en een leren bal. Die werden zeer dankbaar in ontvangst genomen, zeker gezien het feit dat zelfs voetbalclubs in de hoogste divisie van het Cubaanse voetbal vaak niet de beschikking hebben over professionele materialen. Na afloop van de clinics zullen alle overige trainingsmaterialen ter beschikking worden gesteld aan de Cubaanse voetbalbond.

Voor Feyenoord staat het bezoek aan Cuba mede in het teken van bouwen aan de internationale relaties voor zowel de BVO als Feyenoord Academy. Deze week hebben er al verschillende gesprekken plaatsgevonden over een mogelijke samenwerking, waarbij Feyenoord de nationale voetbalbond zou gaan ondersteunen met het inrichten van de jeugdopleiding.

Feyenoord verzorgt vrijdag nog een clinic aan de nationale damesselecties van Cuba Onder 20 en Onder 19. Aanstaande zondag keren de Feyenoorders terug naar Nederland.