Fanshop
Fanshop
logobovenzwartebalk

Feyenoord en War Child ronden samenwerking af

De samenwerking tussen Feyenoord en War Child wordt na vijf jaar beëindigd. Sinds januari 2009 was War Child de internationale goede doelen partner van Feyenoord. De club steunde via War Child onder meer het project ‘Spelen voor Toekomst’ in Oeganda. Zo werd de Inter-Parish football and Netball Charity League uitgebreid en financierde de club trainingen van leraren in het geven van sportlessen.

Beide partijen kijken met een tevreden gevoel terug op de afgelopen vijf jaar. Feyenoord steunde War Child in die periode onder meer met de opbrengsten van diverse Charity Gala’s. Vanaf het seizen 2009-2010 tot en met seizoen 2013-2014 ging een deel van de opbrengst van het Feyenoord Charity Gala naar War Child.

Roy Makaay zette zich als ambassadeur van de samenwerking tussen Feyenoord en War Child onder andere in voor de War Child actie ‘Laat kindsoldaten niet schieten’. Ook was War Child actief tijdens de drukbezochte Voetbalparken en de eerste trainingen in de afgelopen jaren.

Feyenoord is War Child dankbaar voor de samenwerking in de afgelopen jaren. ‘Namens Feyenoord wil ik War Child bedanken voor de succesvolle samenwerking, waarin we met elkaar veel hebben kunnen betekenen voor oorlogskinderen’, zegt algemeen directeur Eric Gudde. ‘Ik wens War Child veel succes toe voor de toekomst.’