Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
De Club

Feyenoord en TOTO gaan ‘Klassiek Hard’ richting Klassieker-weekend

In aanloop naar het Klassieker-weekend – waarin zowel het eerste mannen- als vrouwenteam van Feyenoord tegen Ajax speelt – hebben Feyenoord en TOTO in samenwerking met DJ Rob & MC Joe een speciaal nummer uitgebracht. De track ‘Klassiek Hard’ moet de supporters samenbrengen en extra energie geven richting de krakers van zondag, ondanks dat ze niet fysiek in het stadion aanwezig mogen zijn.

Bekijk hier de videoclip.

Dubbele Klassieker

Een Klassiekerweekend zoals nooit tevoren: de mannen én de vrouwen van Feyenoord en Ajax staan op dezelfde dag tegenover elkaar. Waar normaal gesproken De Kuip vol zit met supporters, wordt de wedstrijd dit jaar vanwege de geldende coronamaatregelen zonder publiek gespeeld. Een domper voor zowel de spelers als de supporters. TOTO, partner van het mannen- en vrouwenteam van Feyenoord, heeft daarom samen met de club het speciale nummer ‘Klassiek Hard’ laten componeren door DJ Rob & MC Joe, twee supporters van het eerste uur.

Sam Depoortere, Business Director TOTO: ‘We zijn sinds 2020 trotse partner van Feyenoord. TOTO is er voor de supporters en wil bijdragen aan hun beleving van dé wedstrijd van het jaar. Dat de mannen en vrouwen van Feyenoord op dezelfde dag de Klassieker spelen is uniek en dat willen we vieren. Het is dan ook ontzettend jammer dat de supporters daar niet bij kunnen zijn. Met Klassiek Hard willen we Feyenoord-supporters in deze tijd alsnog verenigen en alle spelers meegeven: ga klassiek hard!’

Trouw Feyenoord-supporter Rob ‘DJ Rob’ Janssen: ‘We vinden het een eer dat we mee mogen werken aan een nummer voor onze club. Er wordt dit weekend geschiedenis geschreven, zowel onze mannen als onze vrouwen gaan voor de overwinning. Ook al zijn wij er als supporters niet fysiek bij, met dit nummer hopen we iedereen samen te brengen.’

Klassiek Hard
Het nummer ‘Klassiek Hard’ brengt op een bijzondere wijze klassiek en hardcore samen. Het lied wordt met klassieke klanken van violen ingeluid en daarna overgenomen door de happy hardcore tunes van het, onder Feyenoord-supporters geliefde duo, DJ Rob & MC Joe. De trouwe supporters brachten onder ‘The Champ & MCF’ eerder al een nummer uit voor Feyenoord. De hit ‘Super Feyenoord’ doet nog steeds iedere week De Kuip trillen.

Niet alleen het nummer ‘Klassiek Hard’ is tot stand gekomen door rasechte Feyenoord-supporters. Ook in de bijbehorende videoclip spelen zij een rol. Naast een mix van Feyenoord-supporters zijn onder anderen clubicoon Ulrich van Gobbel, Lee Towers, Oscar Aerts en de Rotterdamse rapper Winne zijn te zien in de video.

  • #feyaja