Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
De Club

Feyenoord en RET verlengen partnership

Feyenoord en de RET hebben hun samenwerking uitgebreid en verlengd. Beide partijen zijn ook de komende drie jaar partners en dat is goed nieuws voor Feyenoord-supporters die met het openbaar vervoer richting de thuiswedstrijden reizen. 

Zij reizen op vertoon van hun wedstrijdkaart ook de komende drie jaar van drie uur voor tot drie uur na de wedstrijd kosteloos met alle bussen en trams van de RET. Daarnaast gaan Feyenoord en RET op commercieel gebied nog intensiever samenwerken in de vorm van gezamenlijke campagnes en winacties voor supporters.

Mark Koevermans, algemeen directeur a.i. van Feyenoord, is zeer tevreden met de verlenging. ‘Feyenoord en de RET zijn beide onlosmakelijk verbonden met de stad Rotterdam en we zijn dan ook erg blij dat we de samenwerking wederom kunnen voortzetten,’ aldus Koevermans. ‘Dit zegt ook veel over hoe succesvol de samenwerking de afgelopen zes jaar is geweest. Wij willen onze supporters de mogelijkheid bieden om zonder dat het hen geld kost met bus en tram richting de thuiswedstrijden van Feyenoord te reizen. Deze nieuwe overeenkomst maakt dat mogelijk.’

Maurice Unck, algemeen directeur van de RET, vult Koevermans aan: ‘De afgelopen jaren is het partnership met Feyenoord beide partijen uitstekend bevallen. Wij vinden het als RET belangrijk de verbinding te zoeken met de iconen uit de stad. Daar hoort Feyenoord natuurlijk bij.’ In de verdere toekomst zou Unck de supporters het liefst via een nieuwe metroverbinding tussen Kralingse Zoom, Zuidplein en Centraal Station naar het stadion brengen. ‘Samen met alle betrokken partijen zetten we ons er dan ook voor in om zo’n verbinding werkelijkheid te maken.’

Voetbalvervoer
Bij thuiswedstrijden van Feyenoord reizen duizenden supporters per tram van en naar De Kuip. Sinds de overeenkomst tussen Feyenoord en de RET in maart 2013 kan dit op wedstrijddagen (van drie uur voor aanvang tot drie uur na afloop van de wedstrijd) kosteloos op vertoon van een wedstrijdkaart. Supporters kunnen op wedstrijddagen behalve van tramlijn 23 (Rotterdam Centraal – Beverwaard) ook gebruik maken van lijn 12 (Rotterdam Centraal – Stadion Feijenoord).