Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
_MG_5570

Feyenoord en Manchester United samen de wijk in

In aanloop naar de uitwedstrijd van Feyenoord tegen Manchester United, die op donderdag 24 november wordt gespeeld, trekken beide clubs samen op tijdens diverse maatschappelijke activiteiten die in (de omgeving van) Manchester worden georganiseerd.

Vier medewerkers van Feyenoord vertrekken op maandag 21 november al richting Manchester, waar zij in de avond samen met collega’s van Manchester United een voetbalclinic zullen verzorgen in Stretford (onderdeel van de stadsprovincie Greater Manchester), binnen het programma Street Reds van de Manchester United Foundation. Ook op dinsdag 22 november zal de delegatie van Feyenoord aansluiten bij diverse maatschappelijke activiteiten van de Engelse topclub, waaronder op Stretford High School.

Feyenoord wil met de samenwerking met Manchester United laten zien dat sportieve tegenstanders ook gezamenlijke belangen hebben en daarnaast voor een positief geluid zorgen rond Europese wedstrijden.

‘In aanloop naar dit seizoen hebben we besloten dat we proberen om samen met onze Europese tegenstanders een aantal maatschappelijke activiteiten te ontplooien,’ zegt Ton Strooband, manager Supporters- en Maatschappelijke Zaken van Feyenoord. ‘Fenerbahçe en Zorya Luhansk hadden daar niet de geschikte programma’s voor, maar met Manchester United lag de weg open. Met die club hebben we goede contacten, doordat we allebei zijn aangesloten bij het European Football for Development Network. We hopen op deze manier in de toekomst vaker op te trekken met onze Europese tegenstanders.’