Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
#KrachtvanFeyenoord

Feyenoord en LyondellBasell bieden gastlessen en loopbaanbegeleiding

De sociaal-maatschappelijke samenwerking tussen Feyenoord en LyondellBasell is deze week officieel van start gegaan. Het chemieconcern, dat sinds afgelopen november al verbonden is aan de club, gaat gastlessen over kunststoffen verzorgen via Club 1908 en zal ook binnen Feyenoords loopbaanprogramma Zuid voor Zuid jongeren helpen met hun maatschappelijke carrièrekeuzes.

De kick-off van de samenwerking vond plaats in De Kuip. Daarbij was zowel algemeen directeur van Feyenoord Mark Koevermans als senior vice president van LyondellBasell Jean Gadbois aanwezig. Beiden lieten zij weten erg tevreden te zijn dat Feyenoord en LyondellBasell nu ook op educatief vlak de handen ineen slaan.

‘Dit is een goede manier om kennis en kunde voor jongeren tastbaar te maken,’ zo kenschetst Koevermans de plannen. ‘Met onze sociaal-maatschappelijke projecten zijn we al geruime tijd bezig om een steentje bij te dragen op het gebied van onder meer onderwijs en loopbaanbegeleiding. Mooi dat LyondellBasell hier in de praktijk bij wil helpen door voor de klas te gaan staan en op die manier jongeren te bereiken.’

Goede buur
‘Het is traditie bij LyondellBasell om actief te zijn in de omgeving waar we werken,’ aldus Gadbois, Senior Vice President Manufacturing bij LyondellBasell. ‘Ik ben blij om te zien dat zoveel medewerkers zich hebben aangemeld om gastlessen te geven aan jongeren in Rotterdam. Voor LyondellBasell is het een kans om een goede buur te zijn. Het belangrijkste is dat kinderen geïnspireerd raken om serieus met hun toekomst bezig te zijn.’

Feyenoord zet zich al jaren in om op sociaal-maatschappelijk gebied in positieve zin het verschil te maken. De club ontplooit in Rotterdam en daarbuiten meerdere programma’s en projecten op het gebied van sport en bewegen, onderwijs en loopbaanbegeleiding, waaronder Club1908 en Zuid voor Zuid.

Zuid voor Zuid
Via Club1908 krijgen leerlingen van verschillende scholen les in 21ste-eeuwse vaardigheden zoals programmeren. Zuid voor Zuid, dat dit jaar gelanceerd werd, is gestoeld op maatschappelijke diensttijd (MDT) waarbij jongeren tussen de 14 en 27 jaar zich op vrijwillige basis inzetten voor anderen en op die manier hun talenten verder ontwikkelen. Dit jaar bereikt Feyenoord met Zuid voor Zuid meer dan zeshonderd leerlingen binnen het voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs (MBO) en hoger beroepsonderwijs (HBO).

1a21f86c0b4b4bdf1a30ded66e66c076_2000_2000_feyMediaBlackWhite.jpg
c0b238974686bc7d011d182ddec33d3b_2000_2000_feyMediaBlackWhite.jpg
0d2ad390b3f47f719d45b168c0951b58_2000_2000_feyMediaBlackWhite.jpg