Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Feyenoord en Hancko akkoord over contractverlenging

Dávid Hancko gaat zijn contract bij Feyenoord verlengen. De club en de 25-jarige verdediger, die in de zomer van 2022 overkwam van Sparta Praag, hebben een akkoord bereikt om de lopende overeenkomst open te breken en met twee jaar te verlengen tot medio 2028. Hancko zet binnenkort zijn handtekening onder het nieuwe contract.
‘Ik ben er elke keer weer trots op dat ik het shirt van Feyenoord draag en in een kolkende Kuip mag spelen voor een uitzinnig publiek, dus langer bijtekenen was een makkelijke beslissing,’ vertelt Hancko. ‘Mijn eerste jaar bij Feyenoord was met het landskampioenschap al heel bijzonder, ik ben hier op mijn plek in Rotterdam en ik kijk uit naar wat de toekomst brengt. Ik ben ervan overtuigd dat er nog genoeg moois in het verschiet ligt. Daar wil ik natuurlijk onderdeel van uit blijven maken.’

Hancko maakte na zijn komst naar Rotterdam gelijk een onuitwisbare indruk. Als stabiele kracht in de as van de verdediging was hij een belangrijke pion in het kampioenselftal van Feyenoord van afgelopen seizoen, en oogstte hij unaniem lof bij de buitenwereld voor zijn gedegen spel en werd hij geprezen als een van de revelaties van de eredivisie.

De geboren Slowaak, die inmiddels al 66 wedstrijden op zijn naam heeft voor Feyenoord 1 waarin hij goed was voor vijf doelpunten en zes assists, is ook dit seizoen een van de vaste waarden van het team van Arne Slot. Met de nationale ploeg van Slowakije wist 35-voudig international Hancko zich eind november bovendien te plaatsen voor het EK voetbal van 2024 in Duitsland.