#KrachtvanFeyenoord
#KrachtvanFeyenoord
#KrachtvanFeyenoord

Feyenoord en Ajax slaan hand op hand voor de zorg

De zorg heeft het in deze moeilijke periode bijzonder zwaar. Vandaar dat voetbalrivalen Feyenoord en Ajax de handen ineen hebben geslagen om zorgprofessionals te steunen in het weekend waarin de Klassieker gepland stond.

In Rotterdam en Amsterdam is bij diverse zorginstellingen een moving billboard voor de deur gezet waarop een gezamenlijke boodschap werd weergegeven. Daarin werd verwezen naar de tekst van de clubliederen van beide voetbalgiganten: ‘Hand in hand voor onze dapp’re strijders’.

De videoschermen waren bedoeld als stil applaus voor de zorgprofessionals die in deze tijd hard werken om de coronacrisis het hoofd te bieden. Daarmee zijn de rollen een keer omgedraaid: waar spelers en club normaal het applaus ontvangen, zijn zij nu degenen die klappen.

Normaal gesproken hadden Feyenoord en Ajax op 22 maart tegenover elkaar gestaan in de Klassieker. Die kon door de coronacrisis geen doorgang vinden. In plaats van een strijd op het veld vond er nu dus verbroedering naast het veld plaats: hand in hand voor de zorg.