Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
VD2_6498

Feyenoord-drietal begonnen aan voorbereiding

Voor Jean-Paul Boëtius, Kenneth Vermeer en Jeremiah St. Juste zit de vakantie erop. De drie Feyenoord-spelers begonnen precies een week voor de eerste openbare training in De Kuip namelijk al aan de voorbereiding. Op het nieuwe trainingscomplex 1908 werkten zij zich onder begeleiding van de medische staf in het zweet.

Vervroegd aan de slag
Terwijl werklui een verdieping hoger nog druk bezig waren met de laatste werkzaamheden op de nieuwe trainingsaccommodatie, draaiden Boëtius, Vermeer en St. Juste hun benen warm in de grote fitness- en oefenruimte. Het drietal keerde maandagmiddag vervroegd terug naar de club, om zich zo optimaal mogelijk voor te bereiden op het seizoen 2018-2019.

Voor Vermeer (bovenbeen) en St. Juste (schouder) gold dat zij enkele weken geleden op vakantie gingen, terwijl zij nog herstellende zijn van een blessure. Daardoor konden zij een vroege herstart goed gebruiken, maar Boëtius mankeerde niets. Toch besloot hij maandag bij Vermeer en St. Juste aan te sluiten.

‘Lekker klaarstomen’
‘Het begon al te kriebelen, want ik zat thuis ook maar niks te doen,’ lichtte de buitenspeler lachend toe. ‘Dan ga je jezelf maar lekker klaarstomen, toch? De faciliteiten zijn hier top en ik vond het een prettig idee dat ik hier met Stijn Vandenbroucke (fysiotherapeut, red.) een week voor de echte start al kon opstarten.’

De eerste échte kennismaking met 1908 beviel Boëtius goed. ‘We hebben al een rondleiding gehad, maar toen waren alle ruimtes nog leeg. Nu is bijna alles al klaar en ik moet zeggen: het ziet er allemaal top uit. Als team zijn we er natuurlijk enorm blij mee dat we hier vanaf dit seizoen kunnen gaan trainen.’

Programma voorbereiding
Volgende week maandag beginnen ook de andere spelers uit de eerste selectie aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Om 14:30 uur staat die dag de eerste openbare training in De Kuip op het programma. Zaterdag 30 juni speelt Feyenoord 1 de eerste oefenwedstrijd tegen SDC Putten (aanvang 14:30 uur).