Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
De Club

Feyenoord draagt bij aan Sjoa-herdenkingsdienst

Op het Grote Kerkplein in Rotterdam zijn zondag de namen van 7.000 vermoorde Joodse Rotterdammers gelezen. Ook Feyenoord heeft hieraan een bijdrage geleverd. Een gedeelte van namen is door drie spelers en trainer van Feyenoord Academy voorgelezen.

‘Als club vinden wij het belangrijk dat de verschrikkelijke gebeurtenissen die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog en Sjoa hebben afgespeeld nooit vergeten zullen worden’, aldus Martijn den Haan, jeugdtrainer van Feyenoord Onder 13, die namens Feyenoord als een van de lezers aanwezig was. ‘Onder de vele Joodse slachtoffers zaten ook veel Feyenoord-supporters. Het is mooi dat we middels het voorlezen van een aantal van deze namen als club een bescheiden bijdrage aan een gedenkwaardige dag hebben kunnen leveren.’

Sjoa-herdenkingsdienst
Het was zondag voor het eerst dat de 7.000 namen van de slachtoffers uit Rotterdam en omgeving in het openbaar genoemd. Vertegenwoordigers van verschillende maatschappelijke organisaties, religies en politieke partijen, sport en cultuur waren bereid een deel van de namen voor te lezen. Ook studentenverenigingen werken aan deze dag mee. Het doel van de organisatie is te verbinden tussen Rotterdammers van toen en van nu.