Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
basisplaatje_logo_academy

Feyenoord D1 kampioen na zege bij NAC

Feyenoord D1 is woensdagmiddag kampioen geworden. De ploeg van trainer Gaston Taument moest zijn laatste wedstrijd bij NAC D1 winnen om de al uitgespeelde koploper Willem II D1 te passeren in de stand en dat gebeurde ook. De Bredanaars werden op overtuigende wijze verslagen: 0-4. 'Na een pittig seizoen is dit een heel lekker gevoel voor de jongens', jubelde Taument.

Feyenoord begon gespannen aan het duel. In balbezit werd er te gehaast gespeeld en de passing verliep slordig. 'Hoewel we niet goed speelden, hadden we de wedstrijd wel gewoon onder controle en we kregen ook wat mogelijkheden', zo zag Taument. Aimé Omgba en Sven Zitman waren dicht bij de openingstreffer, maar het was Sem Valk die in de 13de minuut zijn ploeg op voorsprong zette.

Pas na rust vloeide de spanning weg bij de Rotterdammers. NAC werd slechts sporadisch gevaarlijk via corners en vrije trappen, terwijl Feyenoord veelvuldig het doel van de tegenstander onder vuur nam. Het was wachten op de bevrijdende goal en die viel uiteindelijk een kwartier voor tijd. Na een schot van Denso Kasius was het Omgba die vanuit de rebound kon binnentikken. Sam Tel en Noah Naujoks tekenden in de slofase voor respectievelijk de 0-3 en 0-4.

Wat rest voor Feyenoord is nog de bekerfinale en een dubbele ontmoeting met Ajax D1 (kampioen van de andere poule) om de algehele landstitel. Taument: 'We hebben nog een paar mooie weken te gaan en hopelijk kunnen we het nu al geslaagde seizoen nog wat extra glans geven.'

NAC D1 - Feyenoord 0-4
Scoreverloop:
13' 0-1 Sem Valk
45' 0-2 Aimé Omgba
53' 0-3 Sam Tel
55' 0-4 Noah Naujoks

Opstelling Feyenoord D1: Sikanic; Papendrecht, Bogarde, Valk, Esajas; Zitman (48' Kramer), Omgba, Troost (45' Tel); Lopes Oliveira (40' Kasius), Naujoks en Deurloo (40' Van der Zeeuw).