20152016_O15_60x40,7cm_zt

Feyenoord C1 pakt volle buit in vermakelijke stadsderby

Feyenoord C1 is ook na vijf speelronden nog zonder puntenverlies. In de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam C1 zegevierde het elftal van trainer Jeffrey Oost donderdagavond met 0-2. In een vermakelijk stadsderby vielen beide doelpunten na de pauze.

‘Ik ben dik tevreden over wat de jongens tegen Sparta hebben laten zien’, sprak Oost, die zag dat de Spartanen in de eerste helft al vroeg druk probeerden te zetten op zijn spelers. ‘Sparta probeerde ons vroeg af te stoppen, maar door een hoog baltempo te hanteren, kwamen we vaak goed onder die druk vandaan.’

In de eerste helft scoorde Feyenoord niet, maar was het via onder andere Toshio Lake en Wouter Burger wel dichtbij. Na de kantenwisseling troffen de bezoekers wel doel. ‘We zijn echt op jacht gegaan naar doelpunten. Met veel inzet, maar ook goed voetbal, viel het eerste doelpunt na 44 minuten spelen.’ Bij die treffer was niet alleen een hoofdrol weggelegd voor doelpuntenmaker Mohamed el Karbachi, maar ook voor Wouter Burger, die de bal op de lat kopte. Uit de rebound schoot El Karbachi raak: 0-1.

Na de openingstreffer beet Sparta even venijnig van zich af en was het zelfs dicht bij de gelijkmaker. Die viel niet, waarna Feyenoord de wedstrijd na een uur spelen besliste. Weer belandde de bal via een kopbal, ditmaal van invaller Pepijn Doesburg, op de lat. In de rebound tikte Splinter de Mooij deze keer binnen: 0-2. ‘Dit is een wedstrijd waarin een extra beroep wordt gedaan op inzet en beleving. Ik ben blij dat iedereen dat heeft kunnen combineren met goed voetbal’, aldus Oost, die een dag later (vrijdag) met zijn elftal in het vliegtuig naar Suriname stapte. In dat land neemt Feyenoord C1 deel aan een internationaal toernooi.

Sparta Rotterdam C1 – Feyenoord C1 0-2
44' 0-1 Mohamed el Karbachi
59' 0-2 Splinter de Mooij

Opstelling Feyenoord C1: Jansen; Hall, Hoogenboom, Bogarde, Den Haan; Gündüz (49’ De Mooij), Yates (36’ El Karbachi), Burger; Summerville (60’ Rustveld), Lake (51’ Doesburg) en Azarkan (68’ Van Leeuwen).