basisplaatje_logo_academy

Feyenoord B2 houdt punt over aan mini-Klassieker

Feyenoord B2 heeft dinsdagavond de thuiswedstrijd tegen Ajax B2 met 1-1 gelijk gespeeld. In een aantrekkelijk duel op Varkenoord gingen beide ploegen tot het uiterste, met een 1-1 gelijkspel als terechte einduitslag.

‘In deze wedstrijd zat alles’, oordeelde B2-trainer Marcel Koning. ‘Wat dat betreft was het een echte Klassieker. Het was een echte wedstrijd, waarin beide ploegen op de toppen van hun tenen liepen. Daardoor was het wel aantrekkelijk, maar niet hoogstaand. Dat laatste kwam overigens ook door de hevige regenval.’

Feyenoord kwam in de eerste helft op voorsprong nadat linksback Wesley de Sterke spits Tarik Fagrach met een crossbal alleen voor de Ajax-doelman zette. De spits schoof de bal beheerst onder de uitgekomen sluitpost door: 1-0. Koning: ‘Daarna hadden we een overwicht, maar halverwege de eerste helft kwam Ajax goed terug en kregen ze een paar mogelijkheden, waarbij keeper Justin Bijlow ons prima op de been hield. Onze middenvelders stonden te diep, waardoor er een gat op het middenveld ontstond. We kwamen daardoor te vaak in een één-op-één situatie achterin.’

Koning gaf in de rust aan vooral de restverdediging op het middenveld goed in het oog te houden, maar al kort na de hervatting kwamen de bezoekers langszij. ‘Al was dat ook een erg goede aanval, waarbij de spits de bal in de uiterste hoek achter Justin schoot.’ Na de gelijkmaker golfde het spel op en neer en kregen beide ploegen kansen op de overwinning. ‘Vlak voor tijd kregen wij nog twee grote kansen’, aldus Koning. ‘Maar die maakten we helaas niet. Al kan ik goed leven met een 1-1 uitslag.’

Bij Feyenoord B2, dat zaterdag voor de beker tegen FC Twente B1 speelt, viel Steven Smulders geblesseerd uit met een knieblessure.

Feyenoord B2 – Ajax B2 1-1
8’ 1-0 Tarik Fagrach
42’ 1-1

Opstelling Feyenoord B2: Bijlow; Bijl, Sinteur, Knoester, De Sterke; Smulder (50’ Roffelsen), Janga, Kongolo; El Hankouri (55’ Tilborg), Fagrach en Anez (65’ Malacia).