basisplaatje_logo_academy

Feyenoord B1 wint ruim van Ajax

Feyenoord B1 heeft dinsdagavond op Varkenoord de competitiewedstrijd tegen Ajax met 3-0 gewonnen. Ondanks de ruime overwinning in de mini-klassieker was trainer Cor Adriaanse niet tevreden over het vertoonde spel van zijn ploeg. ‘Met name voor rust hadden we grote moeite met het spel van Ajax. De 3-0 overwinning was geflatteerd. Daar zullen we nog aan moeten werken.’

De Amsterdammers speelden met veel positiewisselingen in het veld. Een spelopvatting waar B1 moeite mee had. Adriaanse: ‘Hun vleugelspitsen kwamen naar binnen en de backs schoven steeds door. Wij gaven te veel ruimte weg en wisten daar geen antwoord op.’ Zonder grote kansen weg te geven kwamen de Rotterdammers slechts enkele keren voor het doel. De grootste kans voor rust was voor linkerspits Erwin Franse, maar zijn schot ging voorlangs.

Na de pauze kwam Feyenoord beter voor de dag en al na drie minuten konden de ruim 700 toeschouwers juichen. Jari Schuurman zette goed druk op het centrale verdedigingsduo van Ajax en bleef alleen voor de Ajax-doelman rustig: 1-0. ‘We wilden in de tweede helft compacter spelen’, aldus Adriaanse. ‘We gaven Ajax meer de bal en wachten zelf af op het moment dat we druk konden zetten. Dat leverde drie doelpunten op.’

Marlon Slabbekoorn maakte met twee treffers in het laatste kwartier aan alle onzekerheid een einde. ‘Ajax ging meer risico’s nemen waardoor er meer ruimte voor ons ontstond’, zag Adriaanse. ‘Maar toch vond ik dit geen al te beste wedstrijd van onze kant. We waren voetballend niet goed genoeg, maar staan wel met drie punten. Toch gaan we binnenkort de beelden van vandaag terugkijken, want daar leren de spelers alleen maar van.’

Feyenoord B1 beleeft met zes punten uit twee wedstrijden een goede competitiestart. Aanstaande zaterdag speelt Feyenoord opnieuw een thuiswedstrijd. AZ is dan de tegenstander.

Feyenoord B1 – Ajax B1 3-0
Doelpunten:
43’ 1-0 Jari Schuurman
68’ 2-0 Marlon Slabbekoorn
78’ 3-0 Marlon Slabbekoorn

Opstelling Feyenoord B1: Hagendijk; Koomen, Van der Meer, Verdonk (79’ Kongolo), Absalem; Van Haaren (72’ Kingsale), Korporaal, Slabbekoorn; De Jesus (55’ Knoester), Schuurman en Franse (41’ Fernandes).