Feyenoord 1

Feyenoord afgetroefd door Utrecht: eerste competitienederlaag

Feyenoord heeft de eerste nederlaag van het nieuwe Eredivisie-seizoen geleden. In de laatste speelronde voor de interlandbreak was FC Utrecht in eigen huis met 3-1 te sterk. De Domstedelingen maakten zondagmiddag kort voor en na rust het verschil.

De opluchting was groot na de openingstreffer van Luis Sinisterra in de slotfase van de eerste helft. Vooral omdat de treffer, op een voor de Colombiaan karakteristieke wijze tot stand gekomen (naar binnen trekken en schieten), op een gunstig moment kwam. De gehele eerste helft liep Feyenoord achter de feiten aan en de goal leek bevrijdend te kunnen werken.

Daarom was het extra zuur dat FC Utrecht in de slotseconden van de blessuretijd nog langszij kwam via Willem Janssen. De thuisploeg bleef door die intikker de bovenliggende partij en vertaalde dat direct na rust door naar het scorebord, door via Moussa Sylla en Simon Gustafson (strafschop) uit te lopen naar 3-1.

FC Utrecht was in het gevecht dat deze wedstrijd werd de betere en was de verdiende winnaar, zo stelde Arne Slot direct na afloop. ‘Maar we moeten niet vergeten dat we oké aan het seizoen begonnen zijn en dat FC Utrecht-uit een moeilijke wedstrijd is,’ doelde de hoofdcoach op de zes punten die Feyenoord pakte in de eerste twee speelronden.

Op zondag 12 september staat de volgende Eredivisie-wedstrijd op het programma: Feyenoord – Heracles Almelo.