Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord Academy

Feyenoord Academy scoort ook op school

De voetbaltalenten van Feyenoord Academy scoren niet alleen op Varkenoord, maar ook in de schoolbanken. Liefst 19 spelers en speelsters van de jeugdopleiding van Feyenoord hadden dit schooljaar het eindexamen in hun agenda staan. Twee spelers spreiden hun examen en hebben nu het eerste deel achter de rug. Vier spelers hebben nog examens in het tweede tijdvak en krijgen dus iets later de uitslag. Dertien spelers hebben nu na het eerste tijdvak het feestelijke nieuws ontvangen dat ze geslaagd zijn.

Rob Kurvers, studiecoördinator van Feyenoord Academy, is zeer tevreden met het aantal geslaagden. ‘We vinden het heel belangrijk dat onze spelers en speelsters ook buiten het veld het beste uit zichzelf halen, dus het is mooi om te zien dat we ook goed scoren op onderwijsgebied. Het overgrote deel van onze spelers en speelsters volgt hun onderwijs op Thorbecke Voortgezet Onderwijs. Dit is de school waarmee reeds een jarenlange samenwerking bestaat. Thorbecke stelt ons in staat om maatwerk te bieden zodat sport en onderwijs hand in hand gaan.’

‘Naast Thorbecke gaat er natuurlijk ook een woord van dank uit richting de andere scholen’, vervolgt Kurvers. ‘Die scholen maken het onze spelers en speelsters mogelijk om sport en studie te combineren. We moeten hierbij denken aan de internationale scholen in Rotterdam (NAISR en RISS) en enkele scholen in de regio, die met name in het examenjaar maatwerk hebben geleverd.’

Ook de zogenoemde profdagen voor de teams vanaf Onder 17 zorgen voor een upgrade in het onderwijsklimaat op Varkenoord. Tijdens de profdagen verblijven de spelers de hele dag op Varkenoord en volgen ze daar ook hun lessen onder begeleiding van docenten van Thorbecke. De profdagen maken het voor de spelers makkelijker om hun voetbalcarrière en hun opleiding te combineren.

Gelet op het feit dat een carrière als profvoetballer niet voor iedereen is weggelegd, ziet Feyenoord Academy het als haar verantwoordelijkheid om jeugdige voetballers te helpen in het opbouwen van een maatschappelijke carrière naast het veld. Daarbij staat individuele ontwikkeling altijd voorop, omdat elke jeugdspeler zowel in het voetbal als in het onderwijs zijn/haar eigen niveau heeft.

Feyenoord Academy en Thorbecke Voortgezet Onderwijs werken sinds 1995 met elkaar samen, waarbij beide partijen continu streven naar een perfecte afstemming tussen onderwijs en topsport. In de beginjaren betekende dit dat jeugdspelers hun trainingen volgden in de buurt van school op de velden van Alexandria ‘66. Vanaf 2000 trainden alle jeugdspelers op Varkenoord, terwijl ze al hun lessen op school volgden. Sinds 2015 verzorgt Thorbecke steeds meer lessen op Varkenoord.

Feyenoord Academy feliciteert de volgende spelers en speelsters met hun diploma:

VWO:                                                           
- Mees van Tol

HAVO:                                           
- Jesper Hegie
- Sarina Heijblom
- Vivian Hendriks
- Emin Sarigul
- Noëlle van der Sluis

MAVO:                                               
- Robin de Bock
- Tim Haksteeg
- Ismaïl Ka
- Eva Nguyen
- Marouane Sebbar

VMBO:                                   
- Hajar Balkhir
- Donna Tholel