Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord Academy
31457876c9cae283d97813daf2d4399a_2000_2000.JPG

Feyenoord Academy en HV & CV Quick slaan handen ineen

De jeugdopleidingen van Feyenoord en de Haagse Voetbal en Cricket Vereniging Quick gaan nauw samenwerken. Vertegenwoordigers van beide clubs tekenden vandaag een contract voor anderhalf jaar.

‘We zijn erg blij dat we een historierijke club als Quick aan ons hebben kunnen binden,’ vertelt Remco Heerkens, coördinator Academy Partners van Feyenoord Academy. ‘De afgelopen jaren hebben we veel contact met elkaar gehad, maar nu is de samenwerking er officieel. Den Haag was voor ons een van de strategische plekken waar we graag nog een partner wilden hebben. Dat is nu gelukt.’

Ook Pieter Jongmans, hoofd jeugdopleiding van Quick, is erg tevreden met de overeenkomst met Feyenoord. ‘Hiermee kunnen we de binding tussen de beide clubs vergroten en talentontwikkeling een extra zetje geven door middel van kennisoverdracht en het delen van ervaring. Ik denk dat we veel van elkaar kunnen leren.’

Twaalf partners
Feyenoord Academy heeft op het moment twaalf zogenaamde Academy Partners. Naast Quick zijn dat Alexandria ’66 (Rotterdam), Alphense Boys (Alphen aan den Rijn), BVV Barendrecht (Barendrecht), FC ’s-Gravenzande (’s-Gravenzande), RBC Roosendaal (Roosendaal), RCL (Leiderdorp), SC Feijenoord (Rotterdam), SV Oranje Wit (Dordrecht), V.O.C. (Rotterdam), VV Spijkenisse (Spijkenisse) en VVIJ (IJsselstein). De samenwerking met VELO uit Wateringen loopt af.

HV&CV Quick is een van de oudste voetbalclubs van Nederland. Quick werd opgericht in 1896, speelde lange tijd op het hoogste niveau en werd zelfs landskampioen in 1908 – het oprichtingsjaar van Feyenoord. Vandaag de dag telt Quick ongeveer 1.500 leden, waarmee het een van de grootste voetbalclubs is van Den Haag.

Stimuleren
Feyenoord Academy ziet de Academy Partners als een belangrijke schakel in de ontdekking van nieuw talent en de stimulering van het jeugdvoetbal. Door zowel in de directe omgeving van Rotterdam als daarbuiten met meerdere voetbalclubs nauwe banden te onderhouden en kennis uit te wisselen, poogt Feyenoord Academy de kwaliteit van haar eigen opleiding en die van haar partnerclubs naar een hoger plan te tillen.