Fanshop Tickets
; Fanshop Tickets
Feyenoord 1
23dc9a3aeb13a750a630c06d2c5604ad_2000_2000.JPG

Feyenoord aast op revanche in belangrijk bekerduel

Na de overtuigende 5-0 overwinning op Willem II moet het met het zelfvertrouwen wel goed zitten in het Rotterdamse kamp. Dat is nodig ook, want Feyenoord kan met vier achtereenvolgende uitduels op het programma de borst natmaken. Allereerst gaat de ploeg komende woensdag op herkansing in Heerenveen, waar de kwartfinale van de KNVB Beker wordt ingehaald.

Een week geleden ging er een dag voor de wedstrijd een streep door het bekerduel, omdat het veld in het Abe Lenstra Stadion onbespeelbaar werd verklaard door de sneeuw en vorst. Hoewel de dooi inmiddels is ingezet in Nederland, zijn de zorgen om het speelveld niet direct verdwenen. ‘Toen wij er in januari speelden was het veld al verschrikkelijk. Nu schijnt het nog slechter te zijn, maar daar hebben wij verder geen invloed op,’ zei Dick Advocaat tijdens zijn eerdere voorbeschouwing.

Feyenoord denkt sowieso niet graag terug aan het laatste bezoek aan Friesland, waar het op 27 januari kansloos onderuit ging (3-0). Woensdag is de ideale gelegenheid om revanche te nemen en die nederlaag weg te spoelen. ‘Ik heb wel het idee dat dat leeft binnen de groep,’ vertelde de coach, die tegelijkertijd opnieuw een gretig Heerenveen verwacht. ‘Ook zij weten dat ze met twee overwinningen in de bekerfinale staan.’

Daarmee is één klap het belang duidelijk van de bekerwedstrijd, ook al met het oog op de verdeling van de Europese tickets voor volgend seizoen. Desondanks gaat het Advocaat te ver om het vizier volledig op het bekertoernooi te richten. ‘De wedstrijd van woensdag is heel belangrijk, maar ook via de competitie kunnen we ons nog plaatsen voor Europees voetbal. We zijn ook daar nog volop in de race,’ zo verwees de coach naar de ranglijst van de Eredivisie.

De kwartfinale tussen sc Heerenveen en Feyenoord begint woensdag om 18:45 uur en is live te zien op het hoofdkanaal van ESPN.