basisplaatje_logo_academy

Feyenoord A2 doet goede zaken tegen Almere City

Feyenoord A2 heeft maandagmiddag de voorsprong in de eerste divisie op achtervolger Helmond Sport A1 vergroot tot vijf punten. De Rotterdammers wonnen in eigen huis met 1-0 van Almere City FC A1, waar de ploeg van trainer Jan Gösgens eerder dit seizoen nog met 3-0 van verloor. ‘Een mooie teamprestatie’, oordeelde Gösgens.

Feyenoord A2 werd in de eerste helft verrast door de tegenstander. Almere City FC begon het duel in een 4-4-2-formatie. ‘Dat was wennen’, sprak Gösgens. Na een kwartier spelen kregen de Rotterdammers echter grip op de wedstrijd en dat leverde even later een doelpunt op voor de thuisploeg. Danny van Haaren gaf een lange bal die werd verlengd door Rowdy van der Putten en opgepikt door Gerson Pisas, die met links raak schoot (1-0).

Ondanks een aantal kleine kansen voor Feyenoord bleef het tot de rust 1-0. Na de pauze probeerde Almere City de gastheren onder druk te zetten. Gevaar leverde dat echter geen moment op. ‘We hebben volwassen verdedigd. Ons centrale duo blonk uit. Het was alleen zonde dat we niet op 2-0 kwamen’, aldus Gösgens.

Feyenoord A2 – Almere City FC A1 1-0
25’ 1-0 Gerson Pisas

Opstelling Feyenoord A2: Hagendijk; Proost (85’ Absalem), El Baad, Hammouti, Kingsale; Korporaal, El Hankouri, Van Haaren; Pisas, Van der Putten (75’ Franse) en Den Hoedt (45’ Da Silva).