Feyenoord%20bekerwinnaar

Feyenoord A1 wint bekertoernooi!

Feyenoord A1 heeft het bekertoernooi voor A-junioren gewonnen. In een doelpuntrijke finale die werd gespeeld in het Afas Stadion in Alkmaar was de ploeg van trainer Roy Makaay woensdagmiddag met 3-4 te sterk voor AZ. Feyenoord keek bij rust nog tegen een 3-2 achterstand aan, maar kwam in de tweede helft langszij. Bart Nieuwkoop scoorde twee keer, terwijl ook Rick Karsdorp en Marlon Slabbekoorn trefzeker waren.

Al direct na de aftrap werd duidelijk dat Feyenoord in AZ een stugge tegenstander trof. De thuisploeg liet de bezoekers het spel maken en trok zich geregeld ver terug op eigen helft. De Alkmaarders gokten daarbij zelf vooral op de tegenaanval. Die strijdwijze bleek voor rust succesvol, want AZ scoorde in de eerste helft drie keer. Al kort na de aftrap kon Achille Vaarnold de bal bij de tweede paal binnenwerken, na een lage voorzet vanaf de zijkant. De aanvaller maakte binnen een half uur zijn tweede van de middag, toen hij een gekraakt schot in het doel zag verdwijnen.

Die goal betekende de gelijkmaker, omdat Feyenoord in de tussentijd twee fraaie doelpunten had gemaakt. Bart Nieuwkoop zorgde al na tien minuten spelen voor de gelijkmaker met een stiftbal over de uitkomende keeper. Een kwartier later zette Rick Karsdorp zijn ploeg voor het eerst op voorsprong via een schot vanaf de linkerkant van het strafschopgebied dat hij over de keeper krulde.

Hoewel Feyenoord ook na de 2-2 een overwicht had, greep AZ nog voor rust opnieuw de leiding, toen Raies Roshanali een vrije trap binnen schoot. Die goal zorgde ervoor dat Feyenoord aangeslagen de kleedkamer opzocht voor de rust, maar bleek direct ook een motivatie om in de tweede helft nog een stap extra te zetten.

Die stap bleek er één te veel voor AZ, want de ploeg werd in de tweede helft met de rug tegen de muur gedrukt. Feyenoord klaarde de klus vervolgens vakkundig. De ploeg liet zich niet van de wijs brengen door een gemiste strafschop van Rick Karsdorp en liep dankzij goals van Slabbekoorn (afstandschot) en Nieuwkoop (intikker na een voorzet van invaller Milton Klooster) uit naar 3-4.

Die voorsprong kwam niet meer in gevaar in het laatste kwartier, waardoor na het laatste fluitsignaal de winst gevierd kon worden op het veld, waar de uitgelaten spelers de beker voor het seizoen 2013-2014 kregen overhandigd.