basisplaatje_logo_academy

Feyenoord A1 te sterk voor VOC onder 23 in oefenduel

Feyenoord A1 heeft dinsdag in een oefenwedstrijd een combinatie-elftal van spelers van het eerste elftal en de A1 van VOC verslagen. De ploeg van Roy Makaay won met 0-2 bij de zondag hoofdklasser. Feyenoord B2 was te sterk voor Sparta B2 en is daarmee een ronde verder in de beker.

NUTTIGE OEFENWEDSTRIJD FEYENOORD A1 BIJ VOC

Een combinatie-elftal van Feyenoord A1 en A2 heeft met 0-2 gewonnen van VOC onder 23. De ploeg van trainer Roy Makaay, waarin de internationals ontbraken, deed ritme op voor het duel van aanstaande zaterdag in Limburg tegen Roda JC.

Makaay was niet tevreden over de eerste helft die zijn elftal speelde. ‘Het tempo was te laag. We hebben half druk gezet. Het was allemaal te weinig, ook al schoot Oussama Idrissi nog wel op de lat en kregen we nog een aantal kleine kansjes’, zei Makaay.

Na rust tapte Feyenoord uit een ander vaatje. ‘Het waren twee totaal verschillende helften. De tweede helft speelden we een hoger tempo en zetten we eerder druk. Toen zag je dat VOC het moeilijk kreeg en dat we ze kapot konden spelen’, aldus Makaay, die zijn ploeg vlak na rust op voorsprong zag komen via Oussama Idrissi.
Voor Feyenoord was het een nuttige wedstrijd. Makaay: ‘We hebben een aantal jongens die terugkomen van een blessure die minuten hebben kunnen maken. En afgelopen weekend hadden we geen wedstrijd, dus dan is het lekker om te spelen om het ritme te houden in aanloop naar het duel van komende zaterdag’, aldus Makaay.

VOC O23 - Feyenoord A1 0-2
50’ 0-1 Oussama Idrissi
90’ 0-2 Omar El Baad

Opstelling Feyenoord A1: Miazek (45’ De Fokkert); Korporaal, Van Dorp, Knoester (45’ Ulusoy), Blijham; Kassels, Da Silva (60’ El Baad), Driebergen (60’ Elst); Martis (60’ Klooster), Robinson (45’ Pisas) en Idrissi (60’ Manusama).

FEYENOORD B2 ONDANKS ZWAKKE EERSTE HELFT VOORBIJ SPARTA B2

Feyenoord B2 had op sportpark Nieuw Terbregge geen moeite met Sparta B2. De ploeg van trainer Marcel Koning won verdiend met 0-2 en is daardoor met zes punten door in de beker. Zaterdag wacht nog de wedstrijd tegen AFC B1, maar ook bij een nederlaag bekeren de Rotterdammers gewoon door.

Over de eerste helft van het duel met Sparta B2 was Marcel Koning niet tevreden. ‘Het was van ons een matig tot zwakke eerste helft. Slordig en met veel technische fouten’, sprak de coach. Op het natte kunstgrasveld probeerden de spelers van Feyenoord B2 allemaal de eindpass te geven, maar die stuiterde keer op keer door. Toch kwamen de bezoekers via Tarik Fagrach op voorsprong (0-1).

In de rust vertelde Koning zijn spelers dat hij van ze verwachtte dat ze via het middenveld moesten gaan voetballen. Toen ze dat deden, creëerden ze kans op kans. ‘We lieten Sparta B2 de tweede helft een beetje komen, want ze speelden heel erg compact. Van de ruimte maakten we goed gebruik en de score had hoger kunnen uitvallen. Over het spel na rust ben ik erg tevreden’, zei Koning.

Sparta B2 - Feyenoord B2 0-2
22’ 0-1 Tarik Fagrach
62’ 0-2 Tarik Fagrach

Opstelling Feyenoord B2: Bijlow; Bijl, Sinteur (10’ Kongolo), Knoester, De Sterke; Roffelsen, Janga, Smulder (40’ Anez); Tilborg (60’ El Hankouri), Fagrach, De Jesus.