basisplaatje_logo_academy

Feyenoord A1 ruim langs Willem II/RKC

Feyenoord A1 heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen Willem II/RKC A1 met 4-1 gewonnen. Ook A2 speelde op eigen veld, maar ging met 0-1 onderuit tegen NEC/FC Oss A1. Feyenoord B1 sleepte in de laatste minuut een gelijkspel uit het vuur op bezoek bij sc Heerenveen: 1-1. Vrijdagavond kwam B2 in actie in de uitwedstrijd tegen Willem II/RKC B2 en won met 0-2. C1 versloeg JVOZ C1 met 7-1, terwijl Feyenoord C2 met 4-4 gelijkspeelde in de thuiswedstrijd tegen NEC/FC Oss.

FEYENOORD A1 WINT OVERTUIGEND VAN WILLEM II/RKC

Feyenoord A1 heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen Willem II/RKC A1 overtuigend met 4-1 gewonnen. De ploeg van trainer Roy Makaay speelde een goede eerste helft waarin het door treffers van Rick Dekker en Bart Nieuwkoop verdiend op 2-0 kwam. ‘We zijn alleen vergeten de wedstrijd nog voor rust op slot te gooien’, zei Makaay.

‘We begonnen erg goed aan de wedstrijd’, vond Makaay. ‘Via twee goede aanvallen kwamen we op voorsprong, maar daarna lieten we na de wedstrijd definitief te beslissen. Daardoor bleef Willem II geloven in een goed resultaat.’

Kort na rust kwamen de Tilburgers terug in het duel door een fout in de Rotterdamse defensie af te straffen: 2-1. Makaay: ‘Daarna werden we wat nerveus en waren we bij vlagen slordig in de passing. Zonder echt grote kansen weg te geven. Dat we slordiger werden en de tegenstander terug lieten komen in de wedstrijd zijn de enige minpuntjes die ik vandaag kan noemen. Want de eerste twintig, vijfentwintig minuten van de wedstrijd speelden we uitstekend.’

In de laatste tien minuten van het duel maakte de ingevallen Milton Klooster aan alle Tilburgse illusies een einde door de derde en vierde Rotterdamse treffer in het doel te schieten. Makaay: ‘Ook dat waren prima doelpunten waardoor de eindstand recht doet aan de krachtsverhoudingen op het veld. We waren gewoon beter dan Willem II.’

Feyenoord A1 – Willem II/RKC A1 4-1
10’ 1-0 Rick Dekker
15’ 2-0 Bart Nieuwkoop
53’ 2-1
80’ 3-1 Milton Klooster
84’ 4-1 Milton Klooster

Opstelling Feyenoord A1: De Fokkert; Gronsveld, Houben, Hardeveld, Driebergen (88’ Korporaal); Dekker, Nieuwkoop (86’ Kassels), Karsdorp; Robinson (67’ Idrissi), Dammers (86’ Van Dorp) en Martis (55’ Klooster).

FEYENOORD A2 ONDERUIT TEGEN KOPLOPER NEC/FC OSS

Feyenoord A2 is er zaterdag op eigen veld niet in geslaagd koploper NEC/FC Oss A1 het eerste puntenverlies toe te brengen. Op Varkenoord ging de ploeg van trainer Jan Gösgens met 0-1 onderuit. ‘Maar zeker de tweede helft hebben we de tegenstander flink onder druk gezet. Helaas zonder doelpunten,’ sprak Gösgens.

De gasten waren in de eerste helft de bovenliggende partij op Varkenoord. Gösgens: ‘Alleen waren zij ook niet bij machte om grote kansen te creëren. Uit een strafschop – waarvan iedereen twijfelde of de overtreding binnen of buiten het strafschopgebied werd gemaakt – kwam NEC/FC Oss uiteindelijk op voorsprong.’

In de rust paste Gösgens enkele wijzigingen toe in zijn elftal en meteen kregen de Rotterdammers meer grip op het duel. Feyenoord zette de tegenstander onder druk, maar ook de Rotterdammers hadden moeite met het creëren van kansen.

Gösgens: ‘Een overwinning zat er vandaag helaas niet in, maar zeker over het veldspel na rust ben ik erg tevreden. We speelden met veel ruimte achter onze eigen verdediging en wisten veel druk te zetten op het doel van de tegenstander. We hebben ondanks de nederlaag een goed gevoel overgehouden aan de wedstrijd, want we hebben er alles aan gedaan de koploper het eerste puntenverlies te bezorgen.’

Volgende week speelt Feyenoord A2 uit tegen NAC Breda.

Feyenoord A2 – NEC/FC Oss A1 0-1
Scoreverloop
22’ 0-1

Opstelling Feyenoord A2: Van der Linden; Ulusoy, Van der Pijl, El Baad, Go; Kassels (45’ James), Da Silva, De Vos (45’ Van Eijk); Albertus, Van der Struis en Pisas (80’ Proost).

FEYENOORD B1 OP DE VALREEP NAAST SC HEERENVEEN

Feyenoord B1 heeft zaterdag in de laatste minuut een punt veiliggesteld in de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen B1. De Rotterdammers begonnen in Friesland nog wel goed aan het duel en waren al na vier minuten dicht bij de openingstreffer toen Jordy den Hoedt met een hard schot de paal raakte. Adriaanse: ‘Daarna werden we slordiger in de passing en kreeg ook Heerenveen een aantal mogelijkheden. Er zat vandaag gewoon niet veel in, en dus moet je blij zijn met een punt.’

Heerenveen, dat na een uur spelen op voorsprong kwam, was feller in de duels, waardoor Feyenoord niet aan voetballen toe kwam. ‘Tel daarbij op dat een handvol spelers vandaag gewoon niet goed speelde en dan weet je dat het lastig wordt om in Heerenveen te winnen. Als je tegen Heerenveen speelt weet je dat je aan de bak moet. Zeker als je bovenaan staat. Dan wil iedereen van je winnen.’

Dat de Rotterdammers alsnog met een punt de bus in stapten was te danken aan Danny van Haaren die in de laatste minuut een vrije trap achter de Friese doelman schoot. Adriaanse: ‘In zo’n wedstrijd moet je gewoon blij zijn met een punt. Meer zat er niet in.’

Adriaanse moest in de tweede helft de ingevallen Samir de Jesus terug naar de kant halen in verband met een blessure. Volgende week speelt B1 op Varkenoord tegen ADO Den Haag B1.

SC Heerenveen B1 – Feyenoord B1 1-1
58’ 1-0
80’ 1-1 Danny van Haaren

Opstelling Feyenoord B1: Velanas; Koomen, Van der Meer, Verdonk, Absalem (69’ Kingsale); Van Haaren, Schuurman (69’ Korporaal), Slabbekoorn; Fernandes, Robertha en Den Hoedt (41’ De Jesus (73’ El Hankouri)).

FEYENOORD B2 VERDIEND LANGS WILLEM II/RKC

Feyenoord B2 speelde vrijdagavond een van de minste wedstrijden van het seizoen, maar won wel verdiend met 0-2 van Willem II/RKC B2. Spits Tarik Fagrach was met twee doelpunten de gevierde man aan Rotterdamse zijde.

Trainer Marcel Koning was na afloop blij met de punten, maar moest toegeven dat het spel van zijn ploeg voor verbetering vatbaar was. ‘Ik weet dat die jongens een stuk beter kunnen dan dat ze vrijdagavond in Tilburg hebben laten zien’, zei hij. ‘Maar ondanks dat we een matige wedstrijd speelden waren we wel een stuk beter dan Willem II/RKC en zijn we geen moment in de problemen geweest.’

Na een kwartier spelen kwam Feyenoord door een bijzonder doelpunt op voorsprong. Koning: ‘Uit een corner maakte Tarik een soort staande omhaal waarna de bal in de verre hoek verdween. Een knappe goal.’ Halverwege de tweede helft stelde diezelfde Fagrach in de omschakeling de punten veilig.

‘Vanuit de achterhoede konden we wel aardig combineren’, vond Koning. ‘Maar aanvallend waren we te slordig met de laatste pass. Dat is iets wat in de volgende wedstrijden beter moet. Maar ondanks dat hebben we de hele wedstrijd gedomineerd.’

Willem II/RKC B2 – Feyenoord B2 0-2
17’ 0-1 Tarik Fagrach
63’ 0-2 Tarik Fagrach

Opstelling Feyenoord B2: Bijlow; Bijl, Sinteur, Knoester, Elmensdorp (65’ De Sterke); Roffelsen (41’ Janga), Smulder, Kongolo; Tilborg (41’ El Hankouri), Fagrach en Anez.

FEYENOORD C1 MET RUIME CIJFERS LANGS JVOZ C1

Feyenoord C1 heeft zaterdag flink uitgehaald tegen JVOZ C1. Op Varkenoord won de ploeg van trainer Jeffrey Oost met maar liefst 7-1 van de Zeeuwen. ‘We hebben beide helften overheerst’, zei Oost na afloop van de overwinning.

‘Dit was een afgetekende overwinning’, vervolgde hij. ‘Toch moet ik JVOZ een compliment maken voor de aanvallende intenties. Alleen waren wij vandaag feller en ook fysiek iets sterker dan de tegenstander. Daardoor konden we vrij eenvoudig uitlopen naar een 7-1 overwinning, al hadden we vandaag ook tien keer kunnen scoren.’

‘Het samenspel vandaag was goed verzorgd’, ging de trainer verder. ‘Ik heb vandaag echt een paar goede combinaties en uitgespeelde doelpunten gezien. Hier kunnen we op verder bouwen.’

Oost haalde na vijftig minuten spelen keeper Elber Evora naar de kant om Wouter Beukers wat speeltijd te geven. Oost: ‘Hij komt terug van een blessure, dus wilden we hem ook weer een wedstrijd laten spelen.’

Feyenoord C1 – JVOZ C1 7-1
7’ 1-0 Tahith Chong
16’ 2-0 Joel Piroe
25’ 3-0 Joel Piroe
35’ 3-1
42’ 4-1 Cheik Toure
48’ 5-1 Cheik Toure
55’ 6-1 Jeremy van Mullem
69’ 7-1 Dominikas Kubilinskas

Opstelling Feyenoord C1: Evora (50’ Beukers); Reith, Saikoen (41’ Malacia), Sonneveld, Van Wetten; Toure, Wehrmann (55’ Kubilinskas), Vente (49’ Van Mullem); Bibuljica (49’ Westerveld), Piroe en Chong.

FEYENOORD C2 SPEELT MET 4-4 GELIJK IN DOELPUNTENFESTIJN

In een waar doelpuntenfestijn heeft Feyenoord C2 zich zaterdag van zijn beste kant laten zien door zich na een vroege 0-3 achterstand terug te knokken in de wedstrijd. De ploeg van trainer Edwin de Graaf keek al na vijf minuten tegen een 0-2 achterstand aan, maar bracht nog voor rust de score in evenwicht. ‘Daarna hadden we de wedstrijd nog kunnen winnen ook’, aldus De Graaf, die zag hoe het duel uiteindelijk in 4-4 eindigde.

‘Het was een knotsgekke wedstrijd waarin bij ons op het eind de pijp echt leeg was’, zei De Graaf. ‘Iedereen heeft zich helemaal gegeven om de achterstand ongedaan te maken. We hebben veel kansen gekregen en hadden, als ik eerlijk ben, met 5-3 moeten gaan rusten.’

De Rotterdamse voorsprong kwam er na de pauze echter alsnog toen Max Spakman naar binnen trok en met een hard schot de NEC-keeper verschalkte. De Graaf: ‘Via een directe vrije trap maken zij dan helaas nog gelijk. Maar ik kan niets anders dan tevreden zijn over het optreden van mijn ploeg.’

‘Ik heb de jongens na afloop direct een enorm compliment gemaakt’, zei De Graaf. ‘Dat ze zich na een snelle achterstand terugvochten in het duel en eigenlijk zelfs nog aanspraak op de overwinning mochten maken, is erg knap.’

Feyenoord C2 – NEC/FC Oss C2 4-4
2’ 0-1
5’ 0-2
16’ 0-3
19’ 1-3 Rodney Huijgen
24’ 2-3 Achraf El Bouchataoui
31’ 3-3 Teun Heijberg
48’ 4-3 Max Spakman
64’ 4-4

Opstelling Feyenoord C2: Van Leeuwen; Geertruida, Lewis, De Kubber, Smeulers; Huijgen, Heijberg (60’ Reemst), El Bouchataoui; Spakman (50’ Eddahchaouri), Reboe en Amadin.