Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
basisplaatje_logo_academy

Feyenoord A1 onderuit bij opening competitie

Feyenoord A1 heeft woensdag in de openingswedstrijd van de Eredivisie voor A-junioren een nederlaag geleden op bezoek bij Heerenveen. De ploeg van trainer Roy Makaay toonde veerkracht door van een 2-0 achterstand weer op gelijke hoogte te komen, maar ging uiteindelijk alsnog met 4-2 onderuit.

Feyenoord A1 kwam in Friesland al na zeven minuten op achterstand toen Heerenveen-speler Tarik Kada voorgaf op zijn ploegmaat Armano Leilis, die de bal uit de draai binnenschoot. Het was een zuur begin voor de Rotterdammers, die volgens Makaay veel te slap aan het duel begonnen. ‘Het baltempo was in de opbouw veel te laag en we speelden te veel de lange bal. Verdedigend stonden de linies te ver uit elkaar’, sprak de coach. Feyenoord hielp de Friezen bovendien nog verder in het zadel. Een foute terugspeelbal kon door Heerenveen-aanvaller Kada worden onderschept en over doelman Tim van der Linden worden gelepeld.

Vlak voor rust kwam Feyenoord terug in de wedstrijd via Rick van der Struis, die even aan de verdediging van de thuisploeg ontsnapte en de 2-1 binnenschoot. Net na de pauze werd het gelijk via middenvelder Milton Klooster, die een hoekschop van dichtbij kon binnen tikken. Feyenoord was weer even helemaal terug in de wedstrijd. Lang duurde dat echter niet. Na een opgelegde mogelijkheid voor Heerenveen en een goede kopkans voor Feyenoord, nam de thuisploeg alsnog de leiding uit een vrije trap van Michel Vlap.

De Rotterdammers konden daarna niet echt meer een vuist maken, kregen nog wel een kans om op gelijke hoogte te komen uit een indirecte vrije trap rond de penaltystip, maar kwamen niet meer tot scoren. De beslissing viel een kwartier voor tijd toen Albert Gudmundsson de 4-2 voor de thuisploeg binnenschoot.

Op de overwinning van Heerenveen viel niets aan te merken, vond Makaay. ‘Het enige waar iets op aan te merken was, was op ons eigen spel. De voorgaande wedstrijden was het voetballend nog wel goed, maar deze keer was dat ook niet zo. We hebben nu de komende weken de tijd om te werken aan de dingen die beter moeten.’ 

SC Heerenveen A1-Feyenoord A1 4-2
Scoreverloop:
7’ 1-0 Armano Leilis
24’ 2-0 Tarik Kada
30’ 2-1 Rick van der Struis
46’ 2-2 Milton Klooster
58’ 3-2 Michel Vlap
74’ 4-2 Albert Gudmundsson

Opstelling Feyenoord A1: Van der Linden; Gronsveld, Van der Meer (70’ El Baat), James, Verdonk; Nieuwkoop (79’ Van Eijk), Hamer (46’ De Vos), Da Silva (34’ Schuurman); Idrissi (46’ Klooster), Van der Struis en Slabbekoorn.