basisplaatje_logo_academy

Feyenoord A1 naar kwartfinale in bekertoernooi

Feyenoord A1 is doorgedrongen tot de kwartfinale van de KNVB-beker. De ploeg van trainer Roy Makaay was dinsdagavond in de achtste finale op Varkenoord met 1-0 te sterk voor Brabant United A1.

A1 schoot tegen Brabant United prima uit de startblokken. Al binnen twee minuten zette de thuisploeg een goede aanval op, maar een schot bleef uit. De score werd na ruim een kwartier spelen wel geopend door verdediger Rick van der Meer, die de bal uit een hoekschop in het doel kopte (1-0). 'De eerste twintig minuten speelden we goed', vond Makaay. 'We kregen kansen en daaruit scoorden we ook. Daarna werd het slordig en gingen de dingen die we in het begin goed deden juist niet goed meer.'

Na de pauze kreeg Feyenoord uit een strafschop de kans om de marge te verruimen. Het buitenkansje was echter niet aan middenvelder Marlon Slabbekoorn besteed. Zijn inzet werd gestopt door de keeper van Brabant United. De Rotterdammers kregen vervolgens nog een aantal kansen om op 2-0 te komen, maar doordat ook die gemist werden, hield Feyenoord de bezoekers in de wedstrijd.

Vlak voor tijd kreeg Brabant United een mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen, maar Feyenoord-doelman Kamil Miazek bracht redding en de bal werd vervolgens door een verdediger van de lijn gehaald. 'Als Miazek die bal niet had gepakt, hadden we zomaar nog penalty's moeten gaan nemen', sprak Makaay. 'We hebben zonder groots te spelen gewonnen.'

Feyenoord A1-Brabant United A1 1-0
15' 1-0 Rick van der Meer

Opstelling Feyenoord A1: Miazek; Ulusoy, Van der Meer, James, Gronsveld; De Vos (89. El Baad), Hamer (73' Van Haaren), Slabbekoorn; Idrissi (77' Van der Struis), Da Silva en Van Eijk.