basisplaatje_logo_academy

Feyenoord A1 houdt aansluiting na zege op De Graafschap

Feyenoord A1 heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen De Graafschap A1 met 2-0 gewonnen. A2 won op eigen veld met 3-2 van VVV/Helmond Sport A1. Beide B-elftallen van de Rotterdammers speelden voor de beker. B1 won thuis ruim van FC Den Bosch (4-0) en B2 zegevierde met 0-1 tegen FC Twente B1. Feyenoord C1 speelde vrijdagavond de topper tegen PSV C1, maar ging met 1-3 ten onder. C2 won zaterdag met 4-3 van ADO Den Haag C2. Feyenoord D1 won verdiend met 4-0 van FC Utrecht D1.

FEYENOORD A1 DOET VERTROUWEN OP VOOR MINI-KLASSIEKER

Feyenoord A1 heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen De Graafschap A1 met 2-0 gewonnen. De ploeg van trainer Roy Makaay stelde de zege al in de eerste helft veilig door twee doelpunten van Wessel Dammers. De spits maakte zijn negende en tiende doelpunt van het seizoen.

‘Maarten de Fockert heeft eigenlijk geen bal op doel gekregen’, zei Makaay over de inbreng van zijn keeper. ‘We waren de betere partij, zonder zelf groots te spelen. Wel waren onze aanvallen in de eerste helft bij vlagen goed en we kwamen al vroeg op voorsprong. Het enige dat ik mijn spelers kan verwijten is dat we in de rust niet met vier of vijf goals verschil voor stonden.’

Na rust speelde Feyenoord tegen de wind in, wat het veldspel niet ten goede kwam. ‘Het werd slordiger’, aldus Makaay. ‘Maar ook in de tweede helft kregen we nog kansen de score uit te bouwen. Helaas gebeurde dat niet. Toch valt op de overwinning niets af te dingen.’

Door de overwinning klimt Feyenoord, dat het moest stellen zonder de geblesseerde aanvoerder Rick Dekker, naar de top van de ranglijst. De ploeg van Makaay staat op vier punten van koploper Ajax, dat volgende week in Amsterdam de tegenstander is. Makaay: ‘Ajax en FC Utrecht hebben, net als wij vorige week, punten laten liggen. De wedstrijd tegen Ajax volgende week wordt dus een belangrijke.’

Feyenoord A1 – De Graafschap A1 2-0
9’ 1-0 Wessel Dammers
32’ 2-0 Wessel Dammers

Opstelling Feyenoord A1: De Fockert; Cabral, Houben, Hardeveld, Gronsveld; Driebergen, Karsdorp, Nieuwkoop; Idrissi (80’ Klooster), Dammers (80’ Robinson) en Slabbekoorn.

ASSISTENT-TRAINER BOEL ZIET A2 KNAP ACHTERSTAND OMBUIGEN

Feyenoord A2 heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen VVV/Helmond Sport met 3-2 gewonnen. De Rotterdammers werden niet zoals gebruikelijk gecoacht door trainer Jan Gösgens, maar door assistent-trainer Melvin Boel die examen deed voor zijn diploma oefenmeester 1.

Op het winderige veld van VDL in Maassluis had Feyenoord moeite met het spel van het laag geklasseerde VVV. Toch kwamen de Rotterdammers na tien minuten op voorsprong toen Caner Yalamoglu spits Rick van der Struis in staat stelde met links de keeper te verschalken. Door een fout in de opbouw kwam VVV nog voor rust langszij en kort na de pauze namen de bezoekers brutaal de leiding waardoor A2 flink aan de bak moest.

Gösgens: ‘Na de 1-2 zijn we met twee spitsen gaan spelen. Dat leverde een aantal goede kansen op omdat we meer ruimte kregen achter de verdediging.’ Invaller Junior Albertus, die terugkeerde na een schorsing van vier wedstrijden, knalde hard de 2-2 binnen. Ali Ulusoy, een andere invaller aan Rotterdamse zijde, schoot Feyenoord na een goedlopende aanval via de binnenkant van de paal op voorsprong.

‘Een verdiende overwinning’, concludeerde Gösgens. ‘En voor Melvin ook leuk dat hij zijn examenwedstrijd afsloot met een overwinning. We hebben ons knap terug geknokt na een achterstand in de tweede helft.’ Melvin Boel slaagde voor zijn examen.

Feyenoord A2 – VVV/Helmond Sport A1 3-2
10’ 1-0 Rick van der Struis
20’ 1-1
55’ 1-2
62’ 2-2 Junior Albertus
73’ 3-2 Ali Ulusoy

Opstelling Feyenoord A2: Van der Linden; Proost (70’ Ulusoy), Van der Pijl, James, Racaj (62’ Go); De Vos, Da Silva, Yalamoglu (59’ Albertus); Manusama, Van der Struis en Van Putten (65’ Pisas).

FEYENOORD B1 ZONDER MOEITE LANGS FC DEN BOSCH IN BEKERDUEL

Feyenoord B1 heeft zaterdag het bekerduel met FC Den Bosch overtuigend gewonnen. De ploeg van trainer Cor Adriaanse kwam geen moment in de problemen tegen de Brabanders en won verdiend met ruime cijfers.

‘We speelden absoluut niet groots, maar boekten wel een degelijke zege’, zei trainer Adriaanse na afloop van het duel. De Rotterdammers kwamen op voorsprong nadat Rashaan Fernandes goed profiteerde van de voordeelregel. Jari Schuurman werd onderuit gehaald, maar de arbiter gaf voordeel waarna Fernandes oog in oog met de keeper de openingstreffer binnen schoof.

Feyenoord kreeg kansen de score uit te bouwen, maar Jari Schuurman, Gustavo Hamer en Florian den Hoedt kregen de bal niet tegen de touwen. Vlak voor rust wist spits Schuurman, via een combinatie met Gustavo Hamer,  toch het net te vinden. Na de pauze maakten Hamer en opnieuw Fernandes de score compleet. Adriaanse: ‘We zijn geen moment in de problemen geweest en hebben het goed afgemaakt. Een prima overwinning. Niets meer, niets minder.’

De Rotterdammers spelen in de volgende bekerronde tegen AZ. Komende zaterdag speelt de ploeg van Cor Adriaanse tegen Willem II/RKC.

Feyenoord B1 – FC Den Bosch B1 4-0
4’ 1-0 Rashaan Fernandes
36’ 2-0 Jari Schuurman
53’ 3-0 Gustavo Hamer
77’ 4-0 Rashaan Fernandes

Opstelling Feyenoord B1: Hagendijk; Koomen, Van der Meer, Verdonk, Kingsale; Van Haaren (75’ Absalem), Korporaal (69’ Franse), Hamer (62’ Hammouti); Den Hoedt (69’ De Jesus), Schuurman en Fernandes.

FEYENOORD B2 VERSLAAT FC TWENTE B1 EN BEREIKT KWARTFINALE BEKER

Feyenoord B2 heeft in het bekertoernooi de kwartfinale bereikt door FC Twente op eigen veld met 0-1 te verslaan. Trainer Marcel Koning was trots op zijn spelers, die tegen de oudere spelers van de Tukkers vrijwel de gehele wedstrijd domineerden.

Al vroeg in de wedstrijd kwamen de Rotterdamse gasten op voorsprong door een doelpunt van Tarik Fagrach. Koning: ‘We zijn eigenlijk niet heel erg in de problemen gekomen. Toch knap, aangezien Feyenoord B1 eerder dit jaar met 3-1 verloor van deze ploeg.’

De trainer zag zijn elftal een solide wedstrijd spelen waarin zijn spelers vergaten de thuisploeg de genadeklap te geven. ‘Eigenlijk hebben we nagelaten de wedstrijd eerder te beslissen’, zei Koning. ‘Al kreeg Twente op het eind nog kansen doordat ze opportunistisch gingen spelen. Maar keeper Ramon ten Hove hield ons in de slotfase goed op de been. Ik kan alleen maar heel erg blij en tevreden zijn. Deze overwinning is meer dan terecht.’

Wie de tegenstander wordt van Feyenoord B2 in de kwartfinale is nog niet bekend. Zaterdag speelt de ploeg een uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam.

FC Twente B1 – Feyenoord B2 0-1
10’ 0-1 Tarik Fagrach

Opstelling Feyenoord B2: Ten Hove; Hempenius (40’ Bijl), Sinteur, Knoester, De Sterke; Roffelsen, Janga (75’ Toure), Kongolo; El Hankouri (56’ Smulder), Fagrach (62’ Tilborg) en Anez (67’ Chong).

FEYENOORD C1 MOET MEERDERE ERKENNEN IN PSV: 1-3

Feyenoord C1 is er vrijdagavond niet in geslaagd op eigen veld te winnen van PSV. De Eindhovenaren waren in Rotterdam met 1-3 te sterk voor de formatie van trainer Jeffrey Oost.

De Rotterdammers kwamen nog wel op voorsprong door een doelpunt van Tahith Chong, maar nog  voor rust kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Cheick Toure leed balverlies op de rand van zijn eigen strafschopgebied, waarna PSV knap de spits vrijspeelde die de 1-1 liet aantekenen.

‘We hadden in de eerste helft alles onder controle’, zei Oost. ‘Maar na rust zette PSV – mede geholpen door de wind – ons onder druk en kwamen we moeilijk tot een goede aanvalsopzet. Ook hadden we veel onnodig balverlies en uiteindelijk bleek PSV sterker dan wij. We hebben er alles aan gedaan, maar het zat even niet mee. Helaas. Dit was een terechte nederlaag.’

Zaterdag speelt C1 tegen VVV/Helmond Sport.

Feyenoord C1 – PSV C1 1-3
27’ 1-0 Tahith Chong
35’ 1-1
46’ 1-2
67’ 1-3

Opstelling Feyenoord C1: Evora; Reith, Saikoen (62’ Van Mullem), Van Wetten, Malacia; Toure, Wehrmann, Kubilinskas (55’ Van der Pluijm); Bibuljica (36’ Vente (56’ Reboe)), Piroe en Chong.

EDWIN DE GRAAF ZIET C2 ACHTERSTAND OMBUIGEN

Feyenoord C2 heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag met 4-3 gewonnen. Bij rust keek de ploeg van trainer Edwin de Graaf nog tegen een ruime 1-3 achterstand aan. ‘Wij zijn het beste omgegaan met de winderige omstandigheden’, aldus De Graaf.

Zakaria Eddahchouri bracht Feyenoord al snel op voorsprong, maar nog in dezelfde minuut maakten de Haagse gasten gelijk na een te korte terugspeelbal van linksachter Simon Loshi. Vervolgens waaide een corner letterlijk in één keer binnen en kwam ADO via een klutsdoelpunt nog voor rust op 1-3.

Ondanks de ruime achterstand was De Graaf erg te spreken over het spel van zijn spelers. ‘We hadden best goede combinaties en organisatorisch stonden we ook prima.’ Na de pauze speelden de Rotterdammers met de wind in de rug. Dat voordeel werd goed benut door C2. Zakaria Eddahchouri, Achraf El Bouchataoui en Max Spakman zorgden voor de nodige treffers waardoor de achterstand werd omgebogen in een 4-3 overwinning.

De Graaf: ‘Ik ben echt trots op mijn spelers. We hebben goed gespeeld en konden ons na rust goed terugknokken via prima doelpunten. Wel kwamen we op het einde nog even in de problemen toen ADO hun grote keeper mee naar voren stuurde, maar Jordi van Leeuwen was steeds alert.’

Feyenoord C2 – ADO Den Haag C2 4-3
8’ 1-0 Zakaria Eddahchouri
9’ 1-1
22’ 1-2
29’ 1-3
41’ 2-3 Zakaria Eddahchouri
48’ 3-3 Achraf El Bouchataoui
62’ 4-3 Max Spakman

Opsteling Feyenoord C2: Van Leeuwen; Geertruida, Lewis, Smeulers (20’ Van Ewijk), Loshi; El Bouchataoui, Heijberg, Huijgen; Reemst, Eddahchouri (60’ Reboe) en Amadin (50’ Spakman).

SLORDIG FEYENOORD D1 EENVOUDIG LANGS FC UTRECHT: 4-0

Feyenoord D1 heeft zaterdag met ruime cijfers gewonnen van FC Utrecht. De ploeg van trainer Gaston Taument won, ondanks slordig spel, met 4-0 van de Domstedelingen.

‘Het klinkt wellicht gek, maar ik ben niet helemaal tevreden’, aldus Taument na de 4-0 zege van zijn ploeg. ‘We speelden slordig in balbezit, een kwaal die ons al vaker dit seizoen parten heeft gespeeld. Alleen nu waren we veel beter en werden onze foutjes niet afgestraft. We waren ook niet slim, want we hadden wind tegen en gingen hoge ballen tegen de wind in spelen. Ook liepen we veel uit de organisatie.’

Pepijn Doesburg blonk uit aan Rotterdamse zijde, de buitenspeler liet drie doelpunten aantekenen. Taument: ‘Na rust ging het wel beter en konden we naar een ruime zege uitlopen. We zijn geen moment in de problemen gekomen.’

Aanstaande zaterdag speelt Feyenoord D1 in de kwartfinale van de beker uit tegen MVV.

Feyenoord D1 – FC Utrecht D1 4-0
17’ 1-0 Pepijn Doesburg
47’ 2-0 Pepijn Doesburg
51’ 3-0 Pepijn Doesburg
54’ 4-0 Ravi Yates

Opstelling Feyenoord D1: Koorevaar; Van Leeuwen (31’ Hall), Hogenboom, Quinten Maduro (45’ Jurrien Maduro), Gerrits; Gunduz (45’ Azarkan), Dijksteel, Burger (37’ Verbeek); Doesburg, El Kabachi en Yates.